М.Томенко: перехід Ганни Герман на посаду прес-секретаря прем`єра може означати повернення "Радіо Свобода" та "Бі-Бі-Сі" у київський ефір"Детектор медіа"

7 Травня 2004
661
7 Травня 2004
11:55

М.Томенко: перехід Ганни Герман на посаду прес-секретаря прем`єра може означати повернення "Радіо Свобода" та "Бі-Бі-Сі" у київський ефір"Детектор медіа"

661
М.Томенко: перехід Ганни Герман на посаду прес-секретаря прем`єра може означати повернення "Радіо Свобода" та "Бі-Бі-Сі" у київський ефір"Детектор медіа"
У своєму коментарі щодо призначення екс-директора київського бюро "Радіо Свобода" прес-секретарем В.Януковича Голова Комітету з питань свободи слова М.Томенко зазначив, що діяльність Кабміну створювала останнім часом проблеми для журналістів, і він сподівається, що призначення Герман змінить стан справ:

"Останній час у діяльності Кабінету Міністрів був позначений створенням цілої серії конфліктних ситуацій щодо журналістів, які намагалися висвітлювати діяльність членів Уряду. Главу та членів Уряду намагалися всіляко вберегти від прямого спілкування з журналістами.

Так, зокрема, журналістам, перешкоджали дізнатися правду щодо обставин розробки першим віце-прем‘єром Миколою Азаровим угоди щодо ЄЕП, визначення напряму транспортування нафти маршрутом Одеса-Броди. Досі журналістами не з‘ясовані всі обставини висунення Віктора Януковича в якості єдиного кандидата від влади.

Я маю надію, що зміна прес-секретаря глави Уряду дасть змогу з‘ясувати обставини всіх перелічених вище подій, а також не припустити виникнення прикрих ситуацій у майбутньому.

Також я сподіваюся, що зміна прес-секретаря Глави Уряду на колишнього керівника київського бюро радіо "Свобода" Ганну Герман може стати ознакою початку процесу повернення радіостанцій "Бі-Бі-Сі" і "Свобода" у київський ефір.

Нагадаю, що радіо "Бі-Бі-Сі" і "Свобода" не контролюються владою і є одним з небагатьох джерел альтернативної інформації для громадян України.

Досі голова Держкомтелерадіо Іван Чиж, який формально входить до команди Прем‘єр-міністра, стверджував, що наявність цих радіостанцій в радіоефірі Києва є загрозою інформаційній безпеці України".

Інф. "Детектор медіа"
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
661
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду