До 15 червня – прийом заявок на грантову програму «Media Fellowship» щодо протидії тютюновій пропаганді

2 Червня 2021
1005
2 Червня 2021
10:01

До 15 червня – прийом заявок на грантову програму «Media Fellowship» щодо протидії тютюновій пропаганді

1005
Сума гранту — 5 тисяч доларів США.
До 15 червня – прийом заявок на грантову програму «Media Fellowship» щодо протидії тютюновій пропаганді

Громадська організація «Інтерньюз-Україна» оголосила грантову програму «Media Fellowship» щодо протидії тютюновій пропаганді, метою якою є підтримка українських медійників та лідерів думок, які висвітлюють проблему вживання тютюнових виробів і необхідності законодавчих змін у контролі над тютюном в Україні.

Тематика проєктів Media Fellowship:

  • ухвалення комплексного антитютюнового законопроєкту №4358 і тактики, які застосовують тютюнові лобісти, з метою послаблення і блокування розгляду антитютюнового законопроєкту №4358;
  • акцизна політика й інші заходи зниження попиту на сигарети та тютюнові вироби для електричного нагрівання (ТВЕН) й електронні сигарети у 2021 році та тактики тютюнового лобі щодо тиску на Парламент із метою зменшення акцизних ставок;
  • тактики тютюнових компаній для залучення дітей та молоді до куріння; використання агресивної реклами, підліткове куріння, продаж ТВЕНів неповнолітніми; маніпулятивний маркетинг електронних пристроїв для куріння як «менш шкідливих» виробів.

Медіапроєкти мають розглядати обрану тему через історії окремих людей, зміни в житті їхніх сімей, історії пацієнтів, які страждають від захворювань, пов’язаних з курінням, тощо. В «Інтерньюз-Україна» зазначили, що така подача може бути частиною матеріалу, а не весь контент побудований на «герої».

Формати матеріалів:

  • документальний фільм – хронометраж до 60 хвилин (для телебачення або YouTube);
  • фільм-розслідування – хронометраж до 60 хвилин (для телебачення або YouTube);
  • проєкт у форматі відеоблогу – мінімум 7 серій тривалістю від 10 хвилин кожна;
  • серія із шести текстових публікацій – від 7 тис. знаків кожен матеріал (наприклад, журналістські розслідування, лонгріди, аналітичні матеріали тощо);
  • серія із шести випусків авторського проєкту на радіо – хронометраж від 20 хвилин кожен;
  • інші типи контенту, які, на думку автора, можуть якнайкраще розкрити тематику та залучити більшу аудиторію.

В «Інтерньюз-Україна» повідомили, що апліканти, які оберуть формат фільму, повинні публікувати протягом трьох місяців по одному тизеру протяжністю 30 – 60 с.

До участі в програмі запрошують журналістів, незалежних журналістів, медіа, блогерів, лідерів думок (понад 50 000 підписників у профілі в соціальній мережі; понад 90 000 підписників на YouTube).

Повна інформація про грантову програму тут.

Реєстрація: подати заявку на участь можна за посиланням до 14:00 15 червня 2021 року.

Грантова комісія обере найбільш вдалі пропозиції та оголосить результати 30 червня 2021 року на сайті. Перевага буде надана ексклюзивним матеріалам, можливості їхнього поширення на різних платформах одного або декількох медіа, а також ЗМІ, які популяризують і дотримуються цінностей громадського здоров’я.

Сума гранту — 5 тисяч доларів США. Фінансування грантового проєкту відбуватиметься поетапно. Після перемоги грантоотримувачі протягом двох днів до 2 липня 2021 року (15:00) мають надати документальне підтвердження від медіа, у якому заплановане поширення грантових матеріалів на заявлену тему. Контент може бути надісланий комісією на доопрацювання із зазначенням конкретних запитань, які необхідно розкрити.

Додаткову інформацію ви можете отримати в координаторки проєкту Олесі Савенко (osavenko@internews.ua, 093 701 36 23).

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1005
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду