«ЗЕОНБУД» – ми виконали всі рекомендації

«ЗЕОНБУД» – ми виконали всі рекомендації

19 Березня 2021
6299
19 Березня 2021
16:45

«ЗЕОНБУД» – ми виконали всі рекомендації

6299
«ЗЕОНБУД» – ми виконали всі рекомендації
«ЗЕОНБУД» – ми виконали всі рекомендації

Вважаємо за необхідне проінформувати телеглядачів та галузь про хід виконання ТОВ «ЗЕОНБУД» рекомендацій Президента України та Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення, які у подальшому були зафіксовані у рішеннях Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення №№ 1351-1354 від 20 жовтня 2020 р., а саме:

  • щодо подачі заявки про зміну модуляції сигналу з 256 QAM на 64 QAM у строк до 01.02.2021 р.

 ТОВ «ЗЕОНБУД» 19 січня 2021 р.  подало до ДП «Український державний центр радіочастот» заяви про зміну модуляції на 64 QAM для усіх 685 передавальних станцій та 04 березня 2021 р. отримало відповідні Дозволи на експлуатацію;

  •  щодо введення в експлуатацію 14 передавальних станцій до 31.12.2020.

ТОВ «ЗЕОНБУД» в грудні місяці ввело в експлуатацію 13 додаткових передавальних станцій та розпочало трансляцію програм загальнонаціональних телерадіоорганізацій.

Окрема ситуація склалася з вводом в експлуатацію передавальної станції в с. Глибокий Потік Закарпатська області, де з незалежних від нас причин, виникли проблеми з правоустановчими документами у власників телевежі. Наразі селищна рада займається оформленням відповідних документів. Ми доставили все передавальне обладнання у с. Глибокий потік та плануємо оперативно завершити монтаж передавальної станції.

Всього до грудня 2020 року нами введено в експлуатацію 20 нових передавальних станцій. Ще  26 станцій буде введено протягом чотирьох місяців після вивільнення частотного ресурсу після вимкнення аналогового телебачення, як це і передбачено вищезазначеним рішення Національної ради..

При цьому, вважаємо за необхідне звернути увагу, що відповідно до заключення ДП «Український державний центр радіочастот», навіть без урахування нових передавальних станцій, покриття цифрової мережі складає не менше, ніж 90 % території країни. Таким чином покриття населення  становить не менше, ніж 95 %,  адже мережа покриває в першу чергу густонаселені регіони.

Треба зазначити, що позиція щодо розміру покриття у деяких провідних медіа груп з роками змінювалась досить дивним чином. Найбільш яскравий приклад - група «Старлайт Медіа». Як відомо, до 2006 року група мала можливість для розбудови мережі з будь яким покриттям, умовно кажучи,  навіть 200 %. Але зробила тільки 45 %. Чому? Причина очевидна, бо витрати несли з власної кишені. Ще в 2018 році представники групи на усіх засіданнях стверджували, що їм більше, ніж достатньо покриття мережі Т2 та навіть були проти його подальшого збільшення, знову ж таки, мотивуючи тим, що це недоцільно з економічної точки зору, а для них телебачення - це в першу чергу бізнес.

І от тепер, два тижні тому, від групи «Старлайт Медіа» надходить до Офісу Президента, Національної ради, Міністра культури та інформаційної політики  дуже гнівний лист, в якому вони вимагають терміново збільшити покриття цифрової мережі ще на 20 %. Тобто, коли за свої гроші, то і 45 % дуже добре, а коли за рахунок інших, то і 95 % замало, треба всі 115 %.

  • щодо тестування протягом січня 2021 року Системи попередження населення про надзвичайні ситуації, що встановлена на цифровій телемережі.

 20 січня 2021 р. було проведено успішне тестування системи попередження населення про надзвичайні ситуації, що встановлена на телемережі ТОВ «ЗЕОНБУД»,  про що було офіційно проінформовано Національну раду.

Колектив нашого товариства вже понад 10 років забезпечує цілодобову якісну роботу цифрової телемережі та працює виключно у законодавчому полі. 

Хочемо запевнити телеглядачів та телекомпанії, що ми  гарантуємо і надалі безперервну та якісну роботи телемережі. Ми налаштовані на плідну співпрацю з органами держаної влади України та телерадіокомпаніями. 

 Прес-служба ТОВ «ЗЕОНБУД»

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
6299
Коментарі
2
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Volodymyr
1132 дн. тому
Живу в містечку атомників. Цифрове ефірне мовлення відсутнє. А місцевий провайдер-монополіст накручує ціни.
Іван
1134 дн. тому
Просто не треба бути сильно хитро*опими. Були ж домовленості, на які погодились, а тепер шукають лазєйки, щоб зберегти собі місце під додаткові канали... Це не є гарно!!!
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду