Микола Томенко: Верховна Рада висловила недовіру Президенту Національної телекомпанії України

9 Квітня 2004
534
9 Квітня 2004
13:06

Микола Томенко: Верховна Рада висловила недовіру Президенту Національної телекомпанії України

534
Микола Томенко: Верховна Рада висловила недовіру Президенту Національної телекомпанії України
Сьогодні на своєму ранковому засіданні Верховна Рада України практично конституційною більшістю (299 голосами "за") прийняла Постанову "Про інформацію Президента Національної телекомпанії України", що була ініційована народними депутатами України – членами парламентського Комітету з питань свободи слова та інформації. Треба зазначити, що лише дві сили у повному складі не підтримали дану Постанову – фракція СДПУ(о) та група "Демократичні ініціативи".

Пунктом другим цієї Постанови встановлено, що Президентові України запропоновано якнайшвидше розглянути питання про службову невідповідність Президента Національної телекомпанії України за порушення низки норм законодавства України.

На думку Голови Комітету Верховної Ради України з питань свободи слова та інформації Миколи Томенка таким чином Верховна Рада України висловила свою принципову позицію проти перетворення Національної телекомпанії на пропагандистську машину однієї політичної сили СДПУ (о), а також проти неефективного використання бюджетних коштів.

Сподіваюсь, що незабаром Президент України розгляне це питання і прийме відповідне рішення.

Зазначу також, що згідно з ухваленою Постановою в травні 2004 року Верховна Рада України має заслухати звіт Тимчасової парламентської слідчої комісії з перевірки дотримання НТКУ вимог законодавства України щодо використання бюджетних коштів.

Крім того, ймовірно, Верховна Рада незабаром повернеться до розгляду проекту Закону України "Про призначення керівників (президентів) НТКУ і Національної радіокомпанії України та про припинення їхніх повноважень".

Інф. "Детектор медіа"
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
534
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду