detector.media
09.04.2004 13:06
Микола Томенко: Верховна Рада висловила недовіру Президенту Національної телекомпанії України
Сьогодні на своєму ранковому засіданні Верховна Рада України практично конституційною більшістю (299 голосами "за") прийняла Постанову "Про інформацію Президента Національної телекомпанії України", що була ініційована народними депутатами України – членами парламентського Комітету з питань свободи слова та інформації. Треба зазначити, що лише дві сили у повному складі не підтримали дану Постанову – фракція СДПУ(о) та група "Демократичні ініціативи".

Пунктом другим цієї Постанови встановлено, що Президентові України запропоновано якнайшвидше розглянути питання про службову невідповідність Президента Національної телекомпанії України за порушення низки норм законодавства України.

На думку Голови Комітету Верховної Ради України з питань свободи слова та інформації Миколи Томенка таким чином Верховна Рада України висловила свою принципову позицію проти перетворення Національної телекомпанії на пропагандистську машину однієї політичної сили СДПУ (о), а також проти неефективного використання бюджетних коштів.

Сподіваюсь, що незабаром Президент України розгляне це питання і прийме відповідне рішення.

Зазначу також, що згідно з ухваленою Постановою в травні 2004 року Верховна Рада України має заслухати звіт Тимчасової парламентської слідчої комісії з перевірки дотримання НТКУ вимог законодавства України щодо використання бюджетних коштів.

Крім того, ймовірно, Верховна Рада незабаром повернеться до розгляду проекту Закону України "Про призначення керівників (президентів) НТКУ і Національної радіокомпанії України та про припинення їхніх повноважень".

Інф. "Детектор медіа"
detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY