Кремінська РДА акредитувала газету "Міські вісті" у судіimi

9 Квітня 2004
698
9 Квітня 2004
11:43

Кремінська РДА акредитувала газету "Міські вісті" у судіimi

698
Кремінська РДА акредитувала газету "Міські вісті" у судіimi
Судова справа за скаргою редактора газети “Міські вісті” Ірини Чорнобай на дії Кремінської райдержадміністрації завершилася за кілька хвилин: 8 квітня юрист відповідача Селіщева надала в суд листа про акредитацію кореспондента газети при РДА.

Таким чином предмет судового спору було вичерпано і заявник Ірина Чорнобай відкликала заяву.

Спір виник у зв’язку з невмотивованою письмовою відмовою райдержадміністрації акредитувати кореспондента газети Кремінської міської ради “Міські вісті”, що за допомогою юриста Луганського відділення КВУ Ніни Мєтьолкіної було оскаржено у судовому порядку.

Відзначимо, що цього разу суд при розгляді скарги майже вклався в передбачений ЦПК 10–денний строк. У розмові з кореспондентом ІМІ Ірина Чорнобай зазначила, що вона добре знає у який термін повинні розглядатися позови і попередила про це судові органи.

Нагадаємо, що газеті відмовлено в акредитації на початку лютого цього року. Треба зазначити, що скаргу на недопущення кореспондента на засідання урядового органу прийняли не одразу. Від Ірини Чорнобай вимагали, щоб заяву подавала не вона, редактор газети, а кореспондент Тетяна Голубицька.

Конфлікт почався з того, що 29 січня 2004 року газета опублікувала замітку щодо чергової апаратної наради райдержадміністрації під заголовком «Блаженні изгнані за правду». У ній, зокрема, йшлося про безрезультатність подібних заходів, оскільки замість, того, аби розглядати реально існуючі проблеми та шукати шляхи вирішення, місцеві чиновники говорять лише про те, що хоче почути керівництво.

На наступну апаратну нараду 2 лютого кореспондента газети Тетяну Голубицьку не допустили. Прізвища Голубицької переліку журналістів не було. Відповіддю на це стала газетна публікація «Блаженны изгнаны за правду - 2»(№ 8 від 05.02.2004), де редакція посилалася на 26 статтю закону «Про друковані засоби масової інформації (пресу) в Україні », яка визначає право журналіста вільно отримувати інформацію та відвідувати державні органи преси, а також на ст. 10 закону «Про інформацію», яка зобов”язує органи держвлади та органи місцевого та регіонального самоврядування інформувати про свою діяльність та прийняття рішень.

На публікації в «Міських вістей» відреагували начальник Управління у справах преси та інформації при Луганській обласній організації В. Желєзний. У листі до редакції зазначалося, що «у публікації довільно та упереджено трактуються положення чинного законодавства щодо прав та обов'язків суб'єктів інформаційних відносин, що є неприпустимим, тим більше у виданні, засновником якого є орган місцевого самоврядування».

imi
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
698
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду