Рік без Сашка Кривенкаimi

9 Квітня 2004
698
9 Квітня 2004
10:50

Рік без Сашка Кривенкаimi

698
Рік без Сашка Кривенкаimi
Рік тому, в ніч з 8-го на 9-те квітня, в автокастрофі загинув відомий український журналіст, керівник “Громадського радіо” Олександр Кривенко. Сьогодні його пам”ять хвилиною мовчання вшанують депутати Верховної Ради. На сайті “Громадського радіо” буде відкрито фотогалерею з найкращими знімками Олександра Кривенка та буде розміщено посилання на найцікавіші його програми, які звучали в радіоефірах. “Усі ці речі будуть загальнодоступними і всі бажаючі зможуть ще раз послухати його голос, пригадати Сашка”, - зазначили кореспонденту ІМІ в редакції “Громадського радіо”.

Крім того, сьогодні в ефір має вийти програма, присвячена річниці смерті Сашка Кривенка, куди запрошені журналісти Микола Вересень, Олексій Шалайський, Володимир Панкеєв, Леонід Капелюшний. Всі вони добре знали Олександра та свого часу прцювали разом з ним. Розшифровка ціїє програми буде вивішена на сайті radio.org.ua

Нагадаємо, що трагедія сталася о 2.20 в ніч з 8-го на 9-те квітня на трасі Київ-Чернігів-Нові Яриловичі. Автомобіль «Фольксваген Гольф», у якому перебував Кривенко, з'їхав з дороги і врізався в дерево, у результаті чого водій і пасажир загинули. За кермом автомобіля перебував координатор проектів ОБСЄ в Україні Гізо Грдзелідзе.

Офіційне слідство відкинуло політичне забарвлення загибелі Олександра Кривенка.

Журналіста поховано на Личаківському цвинтарі у Львові. В нього залишилась дружина та чотири доньки.

Протягом останніх років свого життя Олександр Кривенко очолював незалежний проект «Українське громадське радіо», з червня 2001 року був президентом громадської організації «Хартія 4». З березня того ж року виконував обов'язки директора україно-польського журналістського клубу «Без упереджень». Був членом президії Громадського комітету опору «За правду», а також віце-президентом Асоціації українських письменників.

imi
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
698
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду