detector.media
09.04.2004 10:50
Рік без Сашка Кривенкаimi
Рік тому, в ніч з 8-го на 9-те квітня, в автокастрофі загинув відомий український журналіст, керівник “Громадського радіо” Олександр Кривенко. Сьогодні його пам”ять хвилиною мовчання вшанують депутати Верховної Ради. На сайті “Громадського радіо” буде відкрито фотогалерею з найкращими знімками Олександра Кривенка та буде розміщено посилання на найцікавіші його програми, які звучали в радіоефірах. “Усі ці речі будуть загальнодоступними і всі бажаючі зможуть ще раз послухати його голос, пригадати Сашка”, - зазначили кореспонденту ІМІ в редакції “Громадського радіо”.

Крім того, сьогодні в ефір має вийти програма, присвячена річниці смерті Сашка Кривенка, куди запрошені журналісти Микола Вересень, Олексій Шалайський, Володимир Панкеєв, Леонід Капелюшний. Всі вони добре знали Олександра та свого часу прцювали разом з ним. Розшифровка ціїє програми буде вивішена на сайті radio.org.ua

Нагадаємо, що трагедія сталася о 2.20 в ніч з 8-го на 9-те квітня на трасі Київ-Чернігів-Нові Яриловичі. Автомобіль «Фольксваген Гольф», у якому перебував Кривенко, з'їхав з дороги і врізався в дерево, у результаті чого водій і пасажир загинули. За кермом автомобіля перебував координатор проектів ОБСЄ в Україні Гізо Грдзелідзе.

Офіційне слідство відкинуло політичне забарвлення загибелі Олександра Кривенка.

Журналіста поховано на Личаківському цвинтарі у Львові. В нього залишилась дружина та чотири доньки.

Протягом останніх років свого життя Олександр Кривенко очолював незалежний проект «Українське громадське радіо», з червня 2001 року був президентом громадської організації «Хартія 4». З березня того ж року виконував обов'язки директора україно-польського журналістського клубу «Без упереджень». Був членом президії Громадського комітету опору «За правду», а також віце-президентом Асоціації українських письменників.

imi
detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY