Рекламний ринок повертається до звичного життя, – «Сиріус Медіа»

26 Лютого 2021
5614
26 Лютого 2021
02:11

Рекламний ринок повертається до звичного життя, – «Сиріус Медіа»

5614
Новий селлер групи 1+1 media «Сиріус Медіа» повідомив, що за результатами січня 2021 року зростання ринку телереклами, як і очікувалось, складає 10%. Згідно даних селлера, солдаут у «1+1 медіа» складає від 90% заповненості на флагманських каналах та до 100% – на нішевих.
Рекламний ринок повертається до звичного життя, – «Сиріус Медіа»

«З перших днів січня ми мали практично рівномірний попит на інвентар, що буває вкрай рідко. Зазвичайрозкачка” рекламодавців починається в середині січняна початку лютого. Якщо говорити про кількість брендів у ефірах телеканалів1+1 медіа”, то в січні 2021-го вона менша, ніж у січні 2020-го (232 проти 278), проте це не вплинуло на заповненість. Загалом ми виробили менше GRP, ніж минулого року, але продали значно більше: на 1+1” на 3% більше, ніж минулого року; на ТЕТ та “2+2” - на 36% і 27% відповідно», − коментує ситуацію Тимофій Гонта, директор «Сиріус Медіа».

У «Сиріус Медіа» прогнозують подальше зростання ринку в найближчі місяці за рахунок тих рекламодавців, які під час локдауну в січні зволікали з розміщенням реклами. Ще однією тенденцією є зростання у ТОП-20 рекламодавців, які завжди першочергово реагують на стабілізацію ситуації. У першій 20-ці відбулися певні конфігураційні зміни і ріст на 24% в порівнянні з 2020 роком. Конфігурації переважно є сезонними, оскільки левова частка інвентаря припадає на рекламодавців із фармакології. Також пакетні пропозиції, які пропонуються спільно з партнером «Сиріус Медіа» − «Глобал Медіа Груп», – користуються попитом у рекламодавців і засвідчують позитивний результат співпраці.

«Якщо проаналізувати дані телеперегляду за січень 2021 року проти січня 2020 року в розрізі групп, частка 1+1 медіа практично не змінилася. У той же час, деякі медіагрупивпали” на 25% і більше, порівнюючи з аналогічним періодом у минулому році. Також суттєво зросла частка Other TV*», − розповідає Тимофій Гонта.

*Дані наведені за фінансову добу 6:00-26:00, за аудиторією 18-54 (50 тис.). Дані дослідження ТВ-аудиторії належать ІТК. Оператор панелі – Nielsen.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
Пресслужба «1+1 медіа»
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
5614
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду