Представник податкової просить суд не виплачувати компенсацію журналістові Бойкуimi

23 Березня 2004
741
23 Березня 2004
17:16

Представник податкової просить суд не виплачувати компенсацію журналістові Бойкуimi

741
Представник податкової просить суд не виплачувати компенсацію журналістові Бойкуimi
До Київського районного суду м. Донецька, де розглядається справа про відшкодування журналісту Володимиру Бойку майнової та моральної шкоди, завданої незаконним притягнення до кримінальної відповідальності, письмово звернувся перший заступник Голови ДПА в Луганській області А.В.Репицький з проханням не виконувати вимоги статті 53-1 Кримінального процесуального кодексу та не виплачувати В.Бойку передбачену законом компенсацію.

Свою позицію пан Репицький пояснює тим, що свої претензії журналіст має заявляти не до держави, а персонально до слідчого, який вів справу, оскільки: “при розслідування кримінальної справи слідчий є самостійною процесуальною фігурою, і всі рішення щодо проведення слідчих дій приймає від свого імені, а не від імені органу податкової служби, в якому працює”.

За словами Володимира Бойка, правове невігластво першого заступника Голови ДПА в Луганській області є просто феноменальним, оскільки журналіст взагалі не повинен був подавати позов та вимагати виплатити йому передбачену законом компенсацію. Відповідно до вимог закону, у випадку закриття справи за реабілітуючими обставинами, слідчий був зобов’язаний одночасно вжити заходів до відшкодування завданої громадянинові шкоди за рахунок державного бюджету та винести відповідну постанову. Але хоч кримінальну справу проти В.Бойка закривали три рази і кожного разу - за відсутністю в його діях складу злочину, жодного разу ані слідчі, ані прокуратура не виконали вимог закону й не винесли постанову про виплату відшкодування. А це само по собі є підставою для порушення проти податківців кримінальної справи за службову недбалість.

imi
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
741
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду