Фірма "Такі справи" видала новий переклад "Велесової книги"

17 Червня 2002
1103
17 Червня 2002
16:15

Фірма "Такі справи" видала новий переклад "Велесової книги"

1103
Фірма "Такі справи" видала новий переклад "Велесової книги"
Видавничо-поліграфічна фірма "Такі справи" видала новий переклад на сучасну українську мову видатної пам`ятки дохристиянської писемної культури - "Велесової книги". Про це УНІАН повідомили у фірмі.

Нове тлумачення "Велесової книги", яку вважають Святим Письмом слов`янських язичників, зробила науковець Галина ЛОЗКО. Вперше подано словник "Велесової книги", що складається з 8500 слів. Також надруковано повний оригінальний текст твору, поінформували в "Таких справах".

Як відомо, таблички з текстами "Велесової книги" було знайдено в другій декаді двадцятого століття. Потім вони були втрачені, але, за багатьма свідченнями, їх встигли переписати. Науковці вважають, що Книга творилася протягом п`ятого – дев`ятого століть нашої ери.

Попередній повний переклад історичної пам`ятки на сучасну українську мову (він побачив світ у 1995 році) здійснив науковець Борис ЯЦЕНКО.

Президент "Таких справ" Сергій ДАНИЛОВ повідомив УНІАН, що "Велесова книга" –один із проектів видавництва, які стосуються історії України і будуть реалізовані найближчим часом.

UNIAN

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1103
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду