До 26 червня – набір на програму Фонду Thomson Reuters «COVID-19 HUB»

12 Червня 2020
1062
12 Червня 2020
14:20

До 26 червня – набір на програму Фонду Thomson Reuters «COVID-19 HUB»

1062
Фонд Thomson Reuters набирає журналістів з Азербайджану, Вірменії, Білорусі, Грузії, Молдови, України на 12-тижневу навчальну онлайн-програму «COVID-19 HUB», головною метою якої є надати теоретичні знання і практичні навички з всебічного висвітлення спалаху коронавірусної інфекції та наслідків пандемії. Прийом заявок триватиме до 26 червня. Сама програма відбудеться з 7 липня по 25 вересня 2020.
До 26 червня – набір на програму Фонду Thomson Reuters «COVID-19 HUB»

Навчальний курс сфокусований на практичне застосування отриманих знань, а також на роботу над помилками під час збору інформації, написання та оформлення матеріалу. Учасники будуть зустрічатися один раз на тиждень для 90-хвилинного онлайн майстер-класу або зустрічі з експертами, а також один раз на два тижні для 90-хвилинного практичного онлайн-семінару з ментором в групах по 5 учасників. Від усіх учасників програми під час курсу очікується написання 2-3 матеріалів за підтримки менторів.

Програма проєкту буде включати такі модулі:

  • як висвітлювати кризу в редакційному плані (серед іншого - типи матеріалів, потреби аудиторії, пошук нових тем і форматів для висвітлення затяжної теми);
  • робота з джерелами інформації (в тому числі - достовірні наукові ресурси, робота з базами даних, медичними дослідженнями, спеціалізовані інтерв’ю);
  • найкращі та найгірші практики візуалізацій історій про пандемію та її наслідки на цифрових платформах;
  • робота з потерпілими, пацієнтами, медичними працівниками;
  • вивчення нових онлайн-інструментів і платформ;
  • рекомендації з пошуку достовірної інформації та виявленню фейкових новин;
  • етика і стандарти роботи з тематикою коронавірусу;
  • фізична та емоційна безпека для журналістів: як вберегти себе;
  • висвітлення економічних і політичних аспектів кризи.

У рамках програми передбачено міні-гранти на створення матеріалів.

Навчальний курс розрахований на журналістів з досвідом роботи від двох років.

Кандидати мають відповідати таким вимогам:

  • бути громадянами та проживати в одній з таких країн: Азербайджан, Вірменія, Білорусь, Грузія, Молдова, Україна;
  • працювати журналістом у штаті або співпрацювати як фрілансер з місцевими ЗМІ у відповідних країнах;
  • мати більше двох років професійного досвіду в журналістиці і мати хороший рівень розмовної та письмової російської мови для участі в програмі. Основною мовою програми є російська, в поодиноких випадках допомога наставників і координаторів може бути надана англійською мовою;
  • самі публікації матеріалів можуть бути мовою видань, в яких працюють відібрані учасники;
  • бути готовими взяти на себе зобов’язання брати участь в програмі в повному обсязі протягом всіх 12-ти тижнів;
  • протягом 12-тижневої програми створити до трьох журналістських матеріалів;
  • бути прихильником безпристрасної, точної та незалежної журналістики.

Керівниця Хабу – українська журналістка, медіатренерка і медіаконсультантка Ніна Кур’ята. Координатор Хабу – менеджерка проєктів, фотожурналістка і медіаконсультантка Еміне Зіятдінова.

Дати програми з 7 липня по 25 вересня 2020.  Максимальна кількість учасників програми — 20 людей. Участь у програмі безкоштовна. Учасники зобов’язані 12 тижнів відвідувати заняття.

Реєстрація: до 26 червня 2020 року включно за посиланням. Успішні кандидати будуть повідомлені електронною поштою 1 липня 2020 року. Фонд Thomson Reuters не коментує результати відбору.

Для подання заявки необхідні такі документи:

  • 2 приклади робіт з даної теми (максимальний розмір файлу – 5 МБ) – бажано російською або англійською мовою. Журналісти телебачення і радіо можуть надіслати свої сценарії та коротке резюме;
  • для штатних журналістів - лист підтримки від редакції в довільній формі (максимальний розмір файлу - 5 МБ) російською або англійською мовою, де роботодавець або медіа з яким ви співпрацюєте підтверджує, що ваша участь у програмі узгоджена та тематики запропонованих матеріалів цікаві для публікації у вашому ЗМІ;
  • біографія до 250 слів з описом вашої кар’єри;
  • мотиваційний лист обсягом від 250 до 500 слів з описом чинників, які впливають на вашу роботу журналіста та того, як ви сподіваєтеся застосувати нові знання і навички, отримані від участі в цій програмі.

Якщо у вас виникли труднощі з поданням заявки – писати на адресу TRFMedia@thomsonreuters.com з темою «EAP Crisis Hub Program» (без неї ми не можемо гарантувати швидкої відповіді).

Навчальний курс провадиться за підтримки Міністерства закордонних справ і у справах Співдружності націй Великої Британії.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1062
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду