До 14 червня – реєстрація на літню онлайн-школу для журналістів «Медіазліт»

3 Червня 2020
859
3 Червня 2020
18:00

До 14 червня – реєстрація на літню онлайн-школу для журналістів «Медіазліт»

859
ГО «Інтерньюз-Україна» оголосила набір на літню онлайн-школу «Медіазліт». Реєстрація на навчальний курс триває до 14 червня. Школа пройде в червені–серпні 2020 року.
До 14 червня – реєстрація на літню онлайн-школу для журналістів «Медіазліт»

Про це повідомляє «Інтерньюз-Україна».

Взяти участь в навчальному курсі можуть журналісти-початківці: студенти, випускники, молоді фахівці та охочі змінити професію. Перевага надаватиметься учасникам із Донецької та Луганської областей.

Метою школи є підготовка універсального професіонала, який зможе бути автором тексту, фотографом, оператором, монтажером та SMM-спеціалістом.

У програмі школи: теоретичні та практичні онлайн-заняття, майстер-класи журналістів та експертів зі створення медіаматеріалів; домашні завдання та робота над курсовими проєктами.

За результатами навчання студенти підготують власний мультимедійний матеріал за підтримки менторів школи. Учасники, які успішно завершать курс, отримають сертифікати та стипендію на реалізацію власного проєкту.

Школа складатиметься з чотирьох модулів, загалом понад 20 онлайн-занять, тривалість яких 1–3 години. Перші два заняття відбудуться 17 та 19 червня на онлайн-платформі Zoom. Учасники зможуть ставити запитання та дискутувати з тренерами.

Тренери та спікери:

  • Тетяна Матичак, українська журналістка, редакторка, медіатренерка, фахівчиня з протидії пропаганді та маніпуляціям. Працювала журналісткою та редакторкою у LIGA.net, Korrespondent.net, газеті «Сегодня». Була співзасновницею та головною редакторкою сайту Stopfake.org.
  • Ігор Куляс, провідний медіатренер України. Працював шеф-редактором «Нового каналу», випусковим редактором програм новин «Репортер», редактором-аналітиком Телевізійної служби новин на «1+1».
  • Олександр Макаренко, провідний медіатренер, медіаконсультант, кризовий менеджер. Працював директором тренінгового центру ГО «Інтерньюз-Україна».
  • Анатолій Марциновський, медіатренер і журналіст «Європейської правди», працював у газетах «Голос України» та «Газета по-українськи». Спеціалізується на міжнародній тематиці. Автор посібників для журналістів «Європейський союз: пишемо, розповідаємо, показуємо» та «Асоціація з ЄС у ваших медіа».

Реєстрація: до 14 червня за посиланням. Відбір учасників проходитиме на конкурсній основі. Кількість місць обмежена. Лише відібрані учасники не пізніше 16 червня отримають електронний лист від організаторів із підтвердженням участі та докладною програмою.

Програма та структура навчального курсу:

Модуль 1. Особливості роботи журналіста в сучасних умовах

Стандарти інформаційної журналістики.

Дезінформація у соціальних мережах і верифікація інформації.

Правові засади діяльності журналіста в Україні.

Модуль 2. Сторітелінг: як створити текст, який захоплює

Структура та зміст журналістської статті, мова матеріалу.

Написання тексту для різних типів медіа.

Модуль 3. Основні принципи роботи з фото-, відео- та аудіоматеріалами

Створення мультимедійних історій.

Підготовка інформаційних фото-, відео- та аудіоматеріалів.

Модуль 4. Удосконалення журналістських навичок. Як знайти свій жанр у журналістиці

Техніка телевізійного репортажу.

Журналістика даних і наукова журналістика.

Додаткову інформацію ви можете отримати в організаторів школи: Дмитро Зінчук, +38 095 085 18 84, dzinchuk@internews.ua, Юлія Костащук, +38 098 637 48 47, ykostashchuk@internews.ua.

Проведення онлайн-школи «Медіазліт» стало можливим завдяки щирій підтримці американського народу, наданій через Агентство США з міжнародного розвитку (USAID). Школу організовано ГО «Інтерньюз-Україна» в рамках проєкту USAID «Демократичне врядування у Східній Україні», який фінансується Агентством США з міжнародного розвитку (USAID).

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
859
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду