ВР може зобов’язати всі телеканали здійснювати трансляцію своїх програм із застосуванням сурдоперекладуУНІАН

10 Грудня 2003
795
10 Грудня 2003
10:10

ВР може зобов’язати всі телеканали здійснювати трансляцію своїх програм із застосуванням сурдоперекладуУНІАН

795
ВР може зобов’язати всі телеканали здійснювати трансляцію своїх програм із застосуванням сурдоперекладуУНІАН
Верховна Рада України у першому читанні прийняла проект Закону України “Про внесення змін до Закону України “Про основи соціальної захищеності інвалідів в Україні”, внесений народними депутатами України Валерієм СУШКЕВИЧЕМ, Валерієм КОНОВАЛЮКОМ та Юхимом ЗВЯГІЛЬСЬКИМ.

Як передає кореспондент УНІАН, за проголосували 373 депутати з 442, зареєстрованих у залі. Цим законопроектом пропонується розширити перелік можливостей доступу інвалідів по слуху до джерел масової інформації. Це передбачається здійснювати за допомогою титрування інформаційних телепрограм, кіно- та відеофільмів, а також надання усної інформації та інформаційних телепрограм за допомогою сурдоперекладу (дактильно-жестова мова глухих).

Законопроектом пропонується встановити для певної категорії інвалідів пільги щодо безоплатного придбання лікарських засобів, безкоштовного забезпечення санаторно-курортним лікуванням, безоплатним проїздом у пасажирському міському та приміському, а також на залізничному, водному та авіаційному транспорті.

УНІАН
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
795
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду