detector.media
10.12.2003 10:10
ВР може зобов’язати всі телеканали здійснювати трансляцію своїх програм із застосуванням сурдоперекладуУНІАН
Верховна Рада України у першому читанні прийняла проект Закону України “Про внесення змін до Закону України “Про основи соціальної захищеності інвалідів в Україні”, внесений народними депутатами України Валерієм СУШКЕВИЧЕМ, Валерієм КОНОВАЛЮКОМ та Юхимом ЗВЯГІЛЬСЬКИМ.

Як передає кореспондент УНІАН, за проголосували 373 депутати з 442, зареєстрованих у залі. Цим законопроектом пропонується розширити перелік можливостей доступу інвалідів по слуху до джерел масової інформації. Це передбачається здійснювати за допомогою титрування інформаційних телепрограм, кіно- та відеофільмів, а також надання усної інформації та інформаційних телепрограм за допомогою сурдоперекладу (дактильно-жестова мова глухих).

Законопроектом пропонується встановити для певної категорії інвалідів пільги щодо безоплатного придбання лікарських засобів, безкоштовного забезпечення санаторно-курортним лікуванням, безоплатним проїздом у пасажирському міському та приміському, а також на залізничному, водному та авіаційному транспорті.

УНІАН
detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY