19 квітня – прес-конференція «Зеленський VS Порошенко або кого "обрали" українські ЗМІ: результати медіамоніторингу другого туру виборів»

11 Квітня 2019
645
11 Квітня 2019
15:19

19 квітня – прес-конференція «Зеленський VS Порошенко або кого "обрали" українські ЗМІ: результати медіамоніторингу другого туру виборів»

645
У Києві в 19 квітня об 11:00 коаліція громадських організацій «Комісія з журналістської етики», «Платформа прав людини», «Український інститут медіа та комунікації» та «StopFake» за підтримки проектів Ради Європи проведуть прес-конференцію «Зеленський VS Порошенко або кого “обрали” українські ЗМІ: результати медіамоніторингу другого туру виборів» щодо висвітлення в медіа передвиборчої кампанії напередодні другого туру виборів президента України.
19 квітня – прес-конференція «Зеленський VS Порошенко або кого "обрали" українські ЗМІ: результати медіамоніторингу другого туру виборів»

Зазначається, що під час прес-конференції будуть оприлюднені результати моніторингу з 1 по 12 квітня, які включатимуть наступні дані:

  • як висвітлювалась президентська кампанія в новинах десяти телеканалів та восьми онлайн-ЗМІ;
  • що відбувалося на основних ток-шоу;
  • як російський інформаційний вплив відображався на українських медіа;
  • гендерний моніторинг ЗМІ;
  • як кандидати використовували соціальну мережу Facebook та що писали лідери думок про вибори.

У прес-конференції візьмуть участь:

  • Андрій Куликов, голова ГО «Комісія журналістської етики»
  • Діана Дуцик, медіа-експертка, виконавча директорка ГО «Український інститут медіа та комунікації»
  • Олександр Бурмагін, медіа-юрист, виконавчий директор ГО «Платформа прав людини»
  • Ольга Юркова, медіа-експертка, співзасновниця «StopFake»
  • Єлизавета Кузьменко, координаторка медіамоніторингу

«Моніторинг проводиться з січня 2019 року за спеціально розробленою методологією. Команда незалежних спеціалістів з моніторингу проводить кількісний і якісний аналіз медіависвітлення президентських перегонів. Попередні звіти українською та англійською мовами, а також методологію моніторингу можна переглянути на сайті Комісії з журналістської етики», –  йдеться в повідомленні.

Прес-конференція відбудеться в ІА «Укрінформ» (м. Київ, вул. Б. Хмельницького 8/16).

Реєстрація: обов’язкова на e-mail – monitorelections2019@gmail.com

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
645
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду