Київська незалежна медіа-профспілка почала видавати прес-карти для журналістів, www.profspilka.org.ua

22 Жовтня 2003
1459
22 Жовтня 2003
16:18

Київська незалежна медіа-профспілка почала видавати прес-карти для журналістів, www.profspilka.org.ua

1459
Київська незалежна медіа-профспілка почала видавати прес-карти для журналістів, www.profspilka.org.ua
Сьогодні, 22 жовтня, перші члени КНМП отримали прес-карти, які є рекомендацією цього професійного об’єднання журналістів для акредитації в органах влади. На прес-конференції з цього приводу голова медіа-профспілки Сергій Гузь повідомив умови отримання прес-карт, їхнє призначення та особливості запровадження цих документів.

Прес-карти стануть у пригоді, перш за все, фрілансерам та працівникам інтернет-видань, котрі подекуди мають труднощі з доступом до інформації на офіційних заходах. Відтепер кожен, хто стане власником прес-карти, отримає юридичний захист медіа-профспілки і зможе звернутися до цієї організації у разі виникнення проблем. Прес-карта є достатньою підставою для акредитації, оскільки вона була попередньо узгоджена з представницькими службами владних структур. Документ видається терміном на рік і має дублювання англійською мовою, тобто може слугувати посвідченням за кордоном.

Як повідомив голова КНМП, коли профспілка укладе угоду про колективне медичне страхування для журналістів і кожен член профорганізації отримає страховий поліс, його номер, а також номер телефону страхової компанії, буде занесено до прес-карти. Крім того, медіа-профспілка веде переговори з Міжнародною федерацією журналістів (IFJ) про надання українській прес-карті міжнародного статусу.

Щоб отримати прес-карту досить вступити до медіа-профспілки. Адже член профспілкової організації зобов’язується виконувати кодекс журналістської етики і керуватися у своїй роботі високими професійними стандартами. Іншими словами, виключення з профспілки тягне за собою і вилучення прес-карт.

З журналістами також спілкувалися члени Комітету профспілки - Наталя Лігачова та Данило Яневський. На думку пані Лігачової , ця акція профспілки важлива іще й тому, що допомагає журналістам вижити у сьогоденних реаліях, протистояти політичному тиску. Це саме той конкретний вияв журналістської солідарності, який допоможе працівникам мас-медіа відстоювати своє право працювати за високими професійними стандартами. І справа профспілки захистити це право.

Данило Яневський відзначив, що хоча видача прес-карт – маленьке явище у масштабах всієї країни, проте їх отримають люди, які не погоджуються з правилами, які висуває їм життя, а хочуть жити за своїми власними законами.

Детальнішу інформацію про прес-карти, а також про проекти КНМП для журналістів можна дізнатися на веб-сторінці профспілки www.profspilka.org.ua.

Прес-конференція відбулася за підтримки міжнародного фонду „Відродження”.
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1459
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду