Депутати збираються викликати Марчука на допит у справі Гонгадзе-ГончароваPravda.com.ua

10 Вересня 2003
706
10 Вересня 2003
13:57

Депутати збираються викликати Марчука на допит у справі Гонгадзе-ГончароваPravda.com.ua

706
Депутати збираються викликати Марчука на допит у справі Гонгадзе-ГончароваPravda.com.ua
Парламентська комісія зі справи Гонгадзе має намір запросити міністра оборони Євгена Марчука на своє засідання для надання свідчень.

"Мені відомо, що Євген Кирилович Марчук мав контакти з Ігорем Гончаровим. Що це були за контакти, нехай на засіданні комісії пояснить", - сказав глава комісії Григорій Омельченко в інтерв'ю "Українській правді".

"Ми офіційно запросимо Марчука. Буде засідання комісії, ми розглянемо матеріали, і його запросимо", - додав Омельченко.

За словами глави комісії, він не може до кінця бути впевненим, що Ігор Гончаров мав на увазі Євгена Марчука, коли у своїх листах писав, що передав інформацію щодо вбивства Георгія Гонгадзе людині, позначеній ініціалами "Є.К.М.".

"Я ще не знаю, чи ініціали належать Марчуку, чи комусь іншому. Я можу розуміти, що це Марчук, але якщо це інша особа? Я можу говорити лише про доведені факти", - сказав Омельченко і додав, що з'ясувати це має намір під час засідання комісії за участю Марчука.

Омельченко також повідомив, що сьогодні спікер парламенту Володимир Литвин не надав йому слово для виступу щодо нових обставин у справі Гонгадзе.

За словами депутата, очолюваною ним комісією встановлено, що Володимир Литвин та Леонід Деркач є "підбурювачами у схемі викрадення Георгія Гонгадзе".

"Вони є підбурювачами, оскільки в Кримінальному кодексі немає такого формулювання як замовник викрадення чи вбивства", - пояснив депутат. Він додав, що, за рішенням комісії, Леонід Кучма та Юрій Кравченко є "організаторами викрадення Георгія Гонгадзе, що спричинило тяжкі наслідки – його вбивство".
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
706
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду