detector.media
10.09.2003 13:57
Депутати збираються викликати Марчука на допит у справі Гонгадзе-ГончароваPravda.com.ua
Парламентська комісія зі справи Гонгадзе має намір запросити міністра оборони Євгена Марчука на своє засідання для надання свідчень.

"Мені відомо, що Євген Кирилович Марчук мав контакти з Ігорем Гончаровим. Що це були за контакти, нехай на засіданні комісії пояснить", - сказав глава комісії Григорій Омельченко в інтерв'ю "Українській правді".

"Ми офіційно запросимо Марчука. Буде засідання комісії, ми розглянемо матеріали, і його запросимо", - додав Омельченко.

За словами глави комісії, він не може до кінця бути впевненим, що Ігор Гончаров мав на увазі Євгена Марчука, коли у своїх листах писав, що передав інформацію щодо вбивства Георгія Гонгадзе людині, позначеній ініціалами "Є.К.М.".

"Я ще не знаю, чи ініціали належать Марчуку, чи комусь іншому. Я можу розуміти, що це Марчук, але якщо це інша особа? Я можу говорити лише про доведені факти", - сказав Омельченко і додав, що з'ясувати це має намір під час засідання комісії за участю Марчука.

Омельченко також повідомив, що сьогодні спікер парламенту Володимир Литвин не надав йому слово для виступу щодо нових обставин у справі Гонгадзе.

За словами депутата, очолюваною ним комісією встановлено, що Володимир Литвин та Леонід Деркач є "підбурювачами у схемі викрадення Георгія Гонгадзе".

"Вони є підбурювачами, оскільки в Кримінальному кодексі немає такого формулювання як замовник викрадення чи вбивства", - пояснив депутат. Він додав, що, за рішенням комісії, Леонід Кучма та Юрій Кравченко є "організаторами викрадення Георгія Гонгадзе, що спричинило тяжкі наслідки – його вбивство".
detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY