АМКУ дозволив створити “Український мережевий інформаційний центр” для управління інтернет-доменом “.ua”УНІАН

26 Серпня 2003
1619
26 Серпня 2003
09:37

АМКУ дозволив створити “Український мережевий інформаційний центр” для управління інтернет-доменом “.ua”УНІАН

1619
АМКУ дозволив створити “Український мережевий інформаційний центр” для управління інтернет-доменом “.ua”УНІАН
Антимонопольний комітет України надав дозвіл Асоціації учасників ринку Інтернет України (АУРІУ), Української національної інтернет-асоціації (УНІА), Асоціації операторів зв’язку “Телас”, ДП “Державний центр інформаційних ресурсів України”, ДП “Українські спеціальні системи”, на створення об'єднання “Український мережевий інформаційний центр” повідомили в прес-службі АМКУ.

Об'єднання створюється відповідно до розпорядження Кабміну з метою управління адресним простором українського сегменту мережі Інтернет, обслуговування і адміністрування системного реєстру і системи доменних імен верхнього рівня .UA.

Як уже повідомляв УНІАН, Кабінет Міністрів України, підтримавши пропозицію Держкомзв'язку і інформатизації, СБУ і учасників ринку Інтернет в Україні про створення об'єднання підприємств «Український мережевий інформаційний центр», 22 липня 2003 р. видав розпорядження «Про адміністрування домена «.UA».

Зокрема, в ньому Держкомзв'язку було доручено здійснити організаційні заходи зі створення та реєстрації такого об'єднання, забезпечивши участь у ньому підприємств, що входять у сферу їх управління.

Довідка УНІАН. На сьогодні права управління адресним простором українського сегменту мережі Інтернет «UA» здійснюють фізичні особи Дмитро КОХМАНЮК і Ігор СВИРИДОВ, які одержали їх у 1992 році. Нині підтримку домена “.UA”, у тому числі і технічну, здійснює підприємство «Хостмастер», до числа засновників якого входять правовласники.

ТОВ "Хостмастер" подало позов до Київського господарського суду з вимогою визнати недійсним розпорядження Кабінету Міністрів про адміністрування домена ".UA" (№447-р від 22 липня ц.р.). За даними директора ТОВ "Хостмастер" Бориса МОСТОВОГО, розпорядження уряду необгрунтовано позбавило ТОВ "Хостмастер" права діяльності з адміністрування домена, і це є порушенням чинного законодавства України.

УНІАН
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1619
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду