detector.media
26.08.2003 09:37
АМКУ дозволив створити “Український мережевий інформаційний центр” для управління інтернет-доменом “.ua”УНІАН
Антимонопольний комітет України надав дозвіл Асоціації учасників ринку Інтернет України (АУРІУ), Української національної інтернет-асоціації (УНІА), Асоціації операторів зв’язку “Телас”, ДП “Державний центр інформаційних ресурсів України”, ДП “Українські спеціальні системи”, на створення об'єднання “Український мережевий інформаційний центр” повідомили в прес-службі АМКУ.

Об'єднання створюється відповідно до розпорядження Кабміну з метою управління адресним простором українського сегменту мережі Інтернет, обслуговування і адміністрування системного реєстру і системи доменних імен верхнього рівня .UA.

Як уже повідомляв УНІАН, Кабінет Міністрів України, підтримавши пропозицію Держкомзв'язку і інформатизації, СБУ і учасників ринку Інтернет в Україні про створення об'єднання підприємств «Український мережевий інформаційний центр», 22 липня 2003 р. видав розпорядження «Про адміністрування домена «.UA».

Зокрема, в ньому Держкомзв'язку було доручено здійснити організаційні заходи зі створення та реєстрації такого об'єднання, забезпечивши участь у ньому підприємств, що входять у сферу їх управління.

Довідка УНІАН. На сьогодні права управління адресним простором українського сегменту мережі Інтернет «UA» здійснюють фізичні особи Дмитро КОХМАНЮК і Ігор СВИРИДОВ, які одержали їх у 1992 році. Нині підтримку домена “.UA”, у тому числі і технічну, здійснює підприємство «Хостмастер», до числа засновників якого входять правовласники.

ТОВ "Хостмастер" подало позов до Київського господарського суду з вимогою визнати недійсним розпорядження Кабінету Міністрів про адміністрування домена ".UA" (№447-р від 22 липня ц.р.). За даними директора ТОВ "Хостмастер" Бориса МОСТОВОГО, розпорядження уряду необгрунтовано позбавило ТОВ "Хостмастер" права діяльності з адміністрування домена, і це є порушенням чинного законодавства України.

УНІАН
detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY