Антимонопольний комітет дозволив створити Український інтернет-консорціум для створення національної мережі обміну інтернет-трафікомУНІАН

26 Серпня 2003
845
26 Серпня 2003
09:35

Антимонопольний комітет дозволив створити Український інтернет-консорціум для створення національної мережі обміну інтернет-трафікомУНІАН

845
Антимонопольний комітет дозволив створити Український інтернет-консорціум для створення національної мережі обміну інтернет-трафікомУНІАН
Антимонопольний комітет України дав дозвіл компаніям "Телематика" і "ДіМедіа" на створення Українського інтернет-консорціуму, повідомили в прес-службі АМКУ.

Метою створення і діяльності консорціуму є реалізація проекту зі створення, розвитку технічної і комерційної експлуатації телекомунікаційної магістралі - Національної мережі обміну інтернет-трафіком, розвиток національної складової всесвітньої інформаційно-телекомунікаційної мережі Інтернет, координація діяльності Учасників Консорціуму, представлення і захист їх загальних майнових інтересів, розробка і реалізація спільних програм і проектів у сфері розвитку Інтернету.

Як повідомляв раніше УНІАН, рішення про побудову в Україні магістральної мережі передачі даних (Васкbоnе) - Національної мережі обміну інтернет-трафіком, було прийнято в травні цього року міжвідомчою робочою групою, організованою Держкомзв'язку і рядом Інтернет-провайдерів, що входять в інтернет-асоціацію АУРІУ.

Зокрема, робоча група схвалила Концепцію побудови Національної мережі обміну інтернет-трафіком, проекти засновницьких документів спеціалізованого підприємства - "Консорціум операторів Інтернет", яке разом з ВАТ "Укртелеком" візьметься за створення Васкbоnе і проект Генеральної угоди між ВАТ "Укртелеком" і Консорціумом.

Основними цілями створення мережі обміну інтернет-трафіком є: вирівнювання вартості інтернет-послуг з регіонів (зокрема Києва); локалізація українського інтернет-трафіку в межах країни; стимулювання розвитку регіональних інформаційних інтернет-ресурсів; забезпечення доступності інтернет-послуг широким верствам населення у всіх регіонах країни; зниження собівартості українського інтернет-трафіку і, як наслідок, вартості інтернет-послуг у регіонах.

У Концепції побудови Національної мережі обміну інтернет-трафіком наголошується, що базовою мережею передачі даних для побудови мережі обміну трафіком без будь-якої вагомої альтернативи повинна бути вибрана мультисервісна мережа "Укртелекому". Створення і експлуатацію вузлів мережі обміну забезпечить "Консорціум операторів Інтернет", в якому візьмуть участь усі зацікавлені суб'єкти інтернет-ринку.

Довідка УНІАН. ТОВ «Телематика» (Одеса) надає послуги доступу до мережі Інтернет, ТОВ "ДіМедіа" – послуги інтернет-хостингу, реєстрацію доменних імен і ін. Обидві компанії є членами інтернет-асоціації АУРІУ.

УНІАН
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
845
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду