detector.media
26.08.2003 09:35
Антимонопольний комітет дозволив створити Український інтернет-консорціум для створення національної мережі обміну інтернет-трафікомУНІАН
Антимонопольний комітет України дав дозвіл компаніям "Телематика" і "ДіМедіа" на створення Українського інтернет-консорціуму, повідомили в прес-службі АМКУ.

Метою створення і діяльності консорціуму є реалізація проекту зі створення, розвитку технічної і комерційної експлуатації телекомунікаційної магістралі - Національної мережі обміну інтернет-трафіком, розвиток національної складової всесвітньої інформаційно-телекомунікаційної мережі Інтернет, координація діяльності Учасників Консорціуму, представлення і захист їх загальних майнових інтересів, розробка і реалізація спільних програм і проектів у сфері розвитку Інтернету.

Як повідомляв раніше УНІАН, рішення про побудову в Україні магістральної мережі передачі даних (Васкbоnе) - Національної мережі обміну інтернет-трафіком, було прийнято в травні цього року міжвідомчою робочою групою, організованою Держкомзв'язку і рядом Інтернет-провайдерів, що входять в інтернет-асоціацію АУРІУ.

Зокрема, робоча група схвалила Концепцію побудови Національної мережі обміну інтернет-трафіком, проекти засновницьких документів спеціалізованого підприємства - "Консорціум операторів Інтернет", яке разом з ВАТ "Укртелеком" візьметься за створення Васкbоnе і проект Генеральної угоди між ВАТ "Укртелеком" і Консорціумом.

Основними цілями створення мережі обміну інтернет-трафіком є: вирівнювання вартості інтернет-послуг з регіонів (зокрема Києва); локалізація українського інтернет-трафіку в межах країни; стимулювання розвитку регіональних інформаційних інтернет-ресурсів; забезпечення доступності інтернет-послуг широким верствам населення у всіх регіонах країни; зниження собівартості українського інтернет-трафіку і, як наслідок, вартості інтернет-послуг у регіонах.

У Концепції побудови Національної мережі обміну інтернет-трафіком наголошується, що базовою мережею передачі даних для побудови мережі обміну трафіком без будь-якої вагомої альтернативи повинна бути вибрана мультисервісна мережа "Укртелекому". Створення і експлуатацію вузлів мережі обміну забезпечить "Консорціум операторів Інтернет", в якому візьмуть участь усі зацікавлені суб'єкти інтернет-ринку.

Довідка УНІАН. ТОВ «Телематика» (Одеса) надає послуги доступу до мережі Інтернет, ТОВ "ДіМедіа" – послуги інтернет-хостингу, реєстрацію доменних імен і ін. Обидві компанії є членами інтернет-асоціації АУРІУ.

УНІАН
detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY