Сьогодні президенту Громадського радіо, журналісту Олександру Кривенку виповнилося б 40 роківГромадське радіо

13 Травня 2003
680
13 Травня 2003
15:58

Сьогодні президенту Громадського радіо, журналісту Олександру Кривенку виповнилося б 40 роківГромадське радіо

680
Сьогодні президенту Громадського радіо, журналісту Олександру Кривенку виповнилося б 40 роківГромадське радіо
Він загинув в автокатастрофі 9 квітня 2003 року. За кермом був друг Сашка, координатор проектів ОБСЄ в України Гізо Грдзелідзе. Аварія сталася на 39-му кілометрі траси Київ-Чернігів. Автомобіль з’їхав з дороги і врізався в дерево. Причини аварії невідомі.

В Сашка лишилися чотири доньки - 17-річна Оксана, та 12 річні Соломія-Василина, Анастасія-Марія, Орися-Домна. Відкритий рахунок для збору пожертвувань на підтримку родини Олександра Кривенка.




Як писав Сашко, його батьком був Сумнів, а матір’ю Любов.

Інколи мені здасться, що моїм батьком був Сумнів. Я знаю, що моєю матір'ю була Любов. Несумісна пара. Вони розійшлися, заклавши в мене кожен частку свого єства. Ті, хто звав мене безбатченком, навіть не підозрювали, як я хотів би ним бути, та, на жаль, не міг - бо батько у мене був: у мені розвивався його сумнів. Я ріс із матір'ю, ріс з Любов'ю. А сумнів ріс у мені. Я волів би убити в собі сумнів, та любові для цього замало. (О, ці фрейдівські складнощі!) Але й самого сумніву замало, щоби відмовитися від любові. Тому я не можу безоглядно любити - мені заважає сумнів. Тому любов штовхає мене в обійми навіть тих, від кого застерігає сумнів.

Залишається шукати те, що є між ними -між любов'ю та сумнівом - спільного. А спільним між ними є, як це не парадоксально, протиборство: коли сумнів убив мою віру в церкву - любов породила в мені віру в Бога; коли сумнів знищив для мене авторитет держави - любов засіяла в мені повагу до людини; коли сумнів нівелював цінність людського життя - любов відкрила мені блаженство миті. Та й чого вже гріха таїти: коли любов гнала мене, засліпленого, до провалля - то саме сумнів зупинив мене перед ним. На жаль, українська мова є бідною на визначення, а тому є багатою на можливість інтерпретації. Тож означу цю середину між любов'ю і сумнівом як простонародне -мудрість.

Уривок з книги “Енциклопедія нашого українознавства”

О.Кривенко, В.Павлів


Громадське радіо
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
680
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду