"Воля" заявляє про можливість припинити трансляцію телеканалів через низькі тарифи на кабельне телебачення, www.ukranews.com

11 Квітня 2003
808
11 Квітня 2003
09:11

"Воля" заявляє про можливість припинити трансляцію телеканалів через низькі тарифи на кабельне телебачення, www.ukranews.com

808
"Воля" заявляє про можливість припинити трансляцію телеканалів через низькі тарифи на кабельне телебачення, www.ukranews.com
Найбільший оператор кабельного телебачення в Києві компанія "Воля" заявляє про можливість припинення трансляції телеканалів через збереження Державною адміністрацією Києва низьких тарифів на послуги кабельного телебачення.

Про це Українським Новинам повідомила прес-служба компанії.

"В умовах, коли телеканали почали пропонувати платити більші, ніж раніше, авторські відрахування каналу, а тарифи залишилися незмінними, "Воля" змушена буде відключити канали, у першу чергу, російські", — сказано в повідомленні компанії.

Разом з тим, компанія заявляє, що постарається не відключати телеканали.

"Сучасне телебачення, як і всі сучасні технології, не може бути безкоштовним. Наша компанія не благодійна організація і ми не можемо надавати свої послуги, не одержуючи прибуток. Однак ми намагатимемося поки що не відключати улюблені телеканали, які, до речі, найдорожчі", — сказано в повідомленні з посиланням на президента компанії Сергія Бойка.

При цьому компанія нагадує про умови, на яких раніше домовилася з російськими телеканалами транслювати їх у Києві.

Компанія заявляє, що при збереженні абонентської плати за кабельне телебачення це стало можливо завдяки домовленості "Волі" з російськими телеканалами про виплату менших авторських відрахувань до 31 березня.

При цьому компанія очікує, що Київська держадміністрація перегляне тарифи на кабельне телебачення вбік підвищення, оскільки, як заявляє Воля", установлені тарифи не враховують авторські відрахування телеканалам.

"Поки питання про нові тарифи не було остаточно з'ясоване "Воля" і телеканали домовилися про фіксовану і, відповідно, меншу оплату. Ця домовленість діяла до 31 березня. Компанія нагадує, що 31 березня давно пройшло, а питання про підвищення тарифів дотепер ніхто не піднімав", — сказано в повідомленні.

Компанія також повідомляє, що російські телеканали "НТВ-Світ" та "Перший канал Всесвітня мережа" погодилися продовжити колишні умови своєї трансляції на 2 місяці, зберігши фіксовану оплату без розрахунку на кожного абонента.

Відповідно до чинного розпорядження Київської держадміністрації "Про встановлення граничних тарифів на послуги кабельного телебачення", тариф на пакет до 20 телеканалів становить 4 гривні на місяць, понад 20 телеканалів — 7 гривень на місяць.

За розрахунками компанії "Воля", тарифи повинні становити 1,05 гривень на місяць для пакета до 5 телеканалів, до 9 гривень для пакета до 17 телеканалів і 15 гривень на місяць для пакета з 19-30 каналів.

Як повідомляло агентство, "Воля" почала транслювати телекомпанію "Україна" (Донецьк) замість російського телеканала RTV International через його вимогу більш високої плати за свою трансляцію.

"Воля" надає послуги кабельного телебачення "Воля Кабель", цифрового телебачення "Воля Преміум ТВ" та високошвидкісного доступу в Інтернет по мережах кабельного телебачення "Воля Бродбенд".

Кабельні мережі компанії охоплюють понад 800 тис. квартир в Києві.

www.ukranews.com
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
808
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду