«…Те, що відібране часом»

«…Те, що відібране часом»

16 Лютого 2018
771
16 Лютого 2018
16:35

«…Те, що відібране часом»

771
Новий випуск «Маршруту №1» пропонує свіжий погляд на… ретро
«…Те, що відібране часом»
«…Те, що відібране часом»

«Ретро – це не анахронізм. Ретро – це те, що настільки високо, що може не звертати уваги на плинність. Це надзвичайно важливі, насичені людськими звершеннями, подвигами, стандарти… У цьому є цінність – поєднувати динамічні зміни зі стабільністю поглядів. Це взагалі політична платформа, я б сказала. Україні потрібні сучасні, модерні консерватори», – переконує у своїй традиційній колонці головний редактор Лариса Івшина. Перший цьогорічний глянець ми назвали «Ретро!» і саме так, життєствердно та з особливою «оптикою», підійшли до теми.

Які і завдяки чому образи, атрибути, традиції минулого продовжують надихати нас у сучасності? Команда «Маршруту» № 1 поспілкувалася про це з Анною Шерман, головним редактором журналу «Антиквар». Також ми підготували не тільки коментарі експертів, а й «екскурсію» найцікавішими ретрофестивалями з усього світу, а на додачу – й знелюдненими і водночас надто привабливими для туристів місцями, де час «застиг». «Маршрут №1» навіть «утворив» власне утопічне місто – де «уламки» палацової архітектури отримали друге життя зовсім в інших ролях. Крім того, розповідаємо, чому віденські бали – це не тільки про красу і танці, а ще – пропонуємо підбірку фільмів про «недалеке» ретро – кохання, свободу та пригоди у ХХ столітті.

Як це – мешкати в будинку, де жив Іван Франко? Які сенси містить у собі образ пісочного годинника? Яке ретро нині в моді? Щоб дізнатися відповіді на ці та інші цікаві питання, замовляйте «Маршрут №1. Ретро!» у магазині на сайті «Дня» чи за телефоном відділу реалізації: (044) 303 96 23. Або ж дочекайтеся наступної п’ятниці, щоб придбати його в кіоску преси!

Підготувала Ольга ХАРЧЕНКО, «День»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
«День»
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
771
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду