Держкомзв’язку “націоналізує” домен .uaIMI

8 Листопада 2002
563
8 Листопада 2002
16:20

Держкомзв’язку “націоналізує” домен .uaIMI

563
Держкомзв’язку “націоналізує” домен .uaIMI
Держкомітет зв'язку й інформатизації України разом з інтернет-асоціаціями планують до кінця року зареєструвати спеціалізоване підприємство з функціями адміністратора національного домену України .ua, повідомляє Інтерфакс.

Як повідомив журналістам заступник голови Держкомзв'язку Олег Проживальский, функції адміністратора виконує в даний момент ТОВ "Хостмастер", що, на його думку, є неправильним, оскільки приватне підприємство виконує функції адміністрування національного домену, а будь-які відключення чи обмеження в цьому домені негайно відбиваються на мешканцях країни.

За його словами, міжнародна асоціація ICANN, США, останнім часом націлена на передачу національних інтернет-доменов державним організаціям відповідних країн.

Раніше директор ТОВ "Хостмастер" Борис Мостовий висловлював здивування з приводу створення ще одного адміністратора домену .ua.

"Ні в складі українських інтернет-асоціацій, ні серед персоналу Держкозв'язку не знайшлося жодного фахівця, який би виступив у відкритому публічному обговоренні правил домену .ua від імені цих структур", - відзначив він.

Нагадаємо, що Держкомзв'язку, департамент спеціальних телекомунікаційних систем і захисту інформації (ДСТСЗИ) Служби безпеки України і три асоціації, що поєднують інтернет-провайдерів і операторів зв'язку - Інтернет-асоціація України (Інау), Асоціація учасників ринку Інтернет України (АУРІУ) і Українська асоціація операторів зв'язку "Телас", на початку 2001 року почали переговори про створення адміністратора домену .ua спеціалізованого підприємства "Український мережний інформаційний центр" (УСЦ). Пізніше до учасників переговорів приєдналася Українська національна Інтернет-асоціація.

Спеціалізоване підприємство ТОВ "Хостмастер" засновано в лютому 2001 року групою українських фахівців, що з 1992 року забезпечують роботу української системи доменних імен. З 25 березня 2001 року ТОВ "Хостмастер" виконує обов'язки по адмініструванню домену .ua відповідно до договору з Дмитром Кохманюком і Ігорем Свиридовим - діючими адміністраторами домену .ua.

IMI
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
563
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду