Апеляційний суд м.Києва розглянув позов Мирослави Гонгадзе до Генеральної Прокуратури УкраїниIMI

7 Листопада 2002
503
7 Листопада 2002
11:34

Апеляційний суд м.Києва розглянув позов Мирослави Гонгадзе до Генеральної Прокуратури УкраїниIMI

503
Апеляційний суд м.Києва розглянув позов Мирослави Гонгадзе до Генеральної Прокуратури УкраїниIMI
6 листопада апеляційний суд міста Києва зобовязав Печерський місцевий суд розглянути позов Мирослави Гонгадзе до Генеральної Прокуратури України про право на інформацію. Таким чином відмінено рішення Печерського місцевого суду, згідно якого вдові загиблого журналіста відмовили у розгляді вимоги про ознайомлення з матеріалами у справі розслідування вбивства Георгія Гонгадзе.

Мирослава Гонгадзе, як потерпіла оскаржила рішення Печерського суду і наполягає на праві ознайомлення з матеріалами експертиз та іншими документами розслідування.

Протягом двох років розслідування Генеральна прокуратура під керівництвом Михайла Потебенька відмовляла потерпілим у праві на ознайомлення з результатами експертиз та постановами про їх призначення. Нова слідча група у справі розслідування вбивства Георгія Гонгадзе пішла на часткові поступки потерпілим і надала можливість ознайомитись з частиною матеріалів по справі.

Мирослава Гонгадзе вважає, що „часткове ознайомлення з матеріалами справи - це вимушений крок Генеральної прокуратури після двох років бездіяльності. Але я продовжую наполягати на праві знати правду про, так зване, розслідування вбивства мого чоловіка і маю намір пройти усі судові інстанції, щоб отримати право на доступ до матеріалів справи. Вважаю, що потерпілі, як ніхто зацікавленні в ефективному та результативному розслідуванні і можуть допомогти у з'ясуванні правди.”

На думку Мирослави Гонгадзе „український кримінальний кодекс дуже обмежує потерпілих у їхніх правах. Розширення прав потерпілих має стати важливим пунктом у реформуванні кримінального законодавства та органів прокуратури. Цими позовами я намагаюсь робити перші кроки у цьому розширенні...(прав потерпілих). Хочеться думати, що Генеральний прокурор України Святослав Піскун саме ці реформи мав на увазі, коли говорив про готовність до реформи органів прокуратури”.

IMI
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
503
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду