Міжнародна Федерація Журналістів занепокоєна зникненням в Україні ще одного журналістаIMI

6 Листопада 2002
518
6 Листопада 2002
15:56

Міжнародна Федерація Журналістів занепокоєна зникненням в Україні ще одного журналістаIMI

518
Міжнародна Федерація Журналістів занепокоєна зникненням в Україні ще одного журналістаIMI
Міжнародна Федерація Журналістів (IFJ), центральний офіс якої знаходиться в Брюсселі, має намір звернутися до Ради Європи і комісії у справах дотримання прав людини Організації Об'єднаних Націй з тим, щоб привернути увагу цих організацій до безправного становища українських журналістів.

Як повідомляє українська редакція радіо "Свобода", особливе занепокоєння IFJ викликало таємниче зникнення директора української інформагенції "Українські новини" Михайла Коломійця. В інтерв'ю "Свободі" керівник відділу охорони прав люди Міжнародної Федерації Журналістів Сара Де Лонге зазначила, що зникнення в Україні ще одного журналіста підсилює ту стурбованість, яка триває від часу досі нерозкритого вбивства Георгія Гонгадзе. "Міжнародна Федерація Журналістів у свою чергу найближчим часом офіційно звернеться в міжнародні установи для вжиття необхідних заходів у пошуках нещодавно зниклого журналіста", наголосила вона.

Як повідомлялося, з 21 жовтня нічого не відомо про місце знаходження керівника "Українських Новин" Михайла Коломійця. Колектив інформагенції поширив повідомлення про його зникнення і звернувся з відповідною заявою до правоохоронних органів. Колеги журналіста висловили стурбованість долею Коломійця та побоюються, що те, що сталося, може бути наслідком незалежної інформаційної політики "Українських Новин", вільних від цензури та таких, що не мають табу для своїх політичних і економічних новин.

Мати директора "Українських новин" Ольга Коломієць повідомила ІМІ, що мала коротку телефонну розмову з сином 28 жовтня. Це дало підстави правоохоронцям не вважати журналіста офіційно зниклим. 1 листопада представники МВС повідомили на прес-конференції для журналістів, що ймовірним місцем перебування Коломійця може бути сусідня Білорусь.

ІМІ, у зв'язку зі зверненням Ольги Коломієць, спрямував запити до міністра внутрішніх справ Юрія Смирнова і генерального прокурора Святослава Піскуна з проханням інформувати про заходи, які вживаються прокуратурою і міліцією для з'ясування долі зниклого журналіста.

Міжнародна федерація журналістів (IFJ) є однією з найбільших журналістських організацій світу, яка була створена ще у 1926 році. Нині до IFJ входять приблизно 450 тис. журналістів з понад 100 країн світу.

IFJ є організацією, яка репрезентує журналістів в системі ООН і в міжнародному руху профспілок.

Серед напрямків діяльності організації пріоритетними є сприяння захисту свободи преси і соціального правосуддя через міцні, вільні і незалежні профспілки журналістів і підтримка журналістів та їхніх об'єднань, які борються за свої професійні права і права, пов'язані з медіавиробництвом. З метою гуманітарної допомоги цим журналістам і медіа IFJ утворило спеціальний Міжнародний Фонд Безпеки (International Safety Fund).

IMI
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
518
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду