На двох журналістів з Чернігова сьогодні було підготовлено замахTCН

26 Вересня 2002
838
26 Вересня 2002
19:52

На двох журналістів з Чернігова сьогодні було підготовлено замахTCН

838
На двох журналістів з Чернігова сьогодні було підготовлено замахTCН
Принаймні самі вони так пояснюють дивну історію, що сталася сьогодні з їхньою машиною. Невідомий зіпсував їм гальмівну систему в автомобілі, в якому вони мали повертатися із столиці в Чернігів, заливши туди масло. Справою вже займається міліція та експерти-криміналісти.

Двоє журналістів із схожими прізвищами – Хоменко і Фоменко дивом не уникнули сьогодні аварії. Вони рaзом провадять журналістькі розслідуваннями в Чернігові і статті публікують у "Дзеркалі тижня". Сьогодні зранку завели машину, яка всю ніч простояла без охорони під вікнами київської квартири одного з них, і виїхали до Чернігова. Ще в Києві водій – Володимир Фоменко, відчув негаразди із гальмами.

Ще не знаючи, що з машиною, вони обережно доїхали до сервісного центру, на гарантії якого стоїть авто. Механіки визначили, що замість гальмівної речовини всередині – масло. Хоча публічно цього не коментують.

Сервісний центр видав журналістам ось цю довідку, про те, що - дослівно - "в бачку гальмівної системи було виявлено рідину, не передбачену умовами експлуатації автомобіля". А перед цим на диктофон журналістам з упевненістю говорили, що це масло, навіть визначали його марку, і твердили, що це становило небезпеку.

Гальмівної речовини вистачає на кілька років. Останній раз її заливали лише півроку томУ – тут же на станції - і не збиралися міняти. Міліція воліє давати коментарі після експертизи.

Журналісти твердять, що їм не раз погрожували за публікації - в різних формах, оскільки здебільшого провадять тільки серйозні розслідування.

Останню статтю "Жабки і бабки" – про зловживання під час розбудови центру Чернігова, опублікували в суботу, і журналісти, попри неприємну історію, не збираються змінювати свою спеціалізацію.

TCН
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
838
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду