З 22 по 30 жовтня – 46-й Київський міжнародний кінофестиваль «Молодість»

З 22 по 30 жовтня – 46-й Київський міжнародний кінофестиваль «Молодість»

15 Вересня 2016
2123
15 Вересня 2016
17:13

З 22 по 30 жовтня – 46-й Київський міжнародний кінофестиваль «Молодість»

2123
З 22 по 30 жовтня відбудеться 46-й Київський міжнародний кінофестиваль «Молодість», слоган якого – «Кіно без меж»
З 22 по 30 жовтня – 46-й Київський міжнародний кінофестиваль «Молодість»
З 22 по 30 жовтня – 46-й Київський міжнародний кінофестиваль «Молодість»

Про це повідомляє прес-служба кінофестивалю.

КМКФ «Молодість» - єдиний кінофестиваль в Україні, акредитований Міжнародною асоціацією кінопродюсерів (FIAPF), яка є еталоном рейтингування та сертифікації кінофестивалів.

Фестиваль проводиться за підтримки Міністерства культури України, Державного агентства з питань кіно та Головного управління культури Київської міської державної адміністрації.

За словами першого заступника директора Департаменту культури КМДА Сергія Анжияка, «Молодість», як фестиваль міжнародний, має бути представлений на високому рівні і цього року.

«Вперше у рамках «Молодості» працюватиме фестивальне містечко на Софійські площі. Потрапити туди зможе кожен бажаючий безкоштовно. На відвідувачів чекають презентації короткометражного кіно українських режисерів, анонсування фестивальних подій, тематичні декоровані фотозони, інші активності», - зазначив він.

Проведення церемонії з нагоди відкриття та закриття відбудеться в Національному академічному драматичному театрі імені Івана Франка. Пряма ретрансляція церемоній відбудеться у кінотеатрі «Україна».

Фестиваль представляє нову айдентику 46-ї Молодості, символом якого є лик Києва, який розгледів архітектор Георгій Куровський.

 «У новій айдентиці ми наголошуємо, що «Молодість» саме КИЇВСЬКИЙ фестиваль. Концепцію нам розробила компанія Rocket - Creative Agency, а ідею втілила компанія SunEvents. Зазнав змін і сайт фестивалю, завдяки розробникам із агенції Prospect line. Тепер сайт дає змогу  отримувати найсвіжіші дайджести та фото зі світових івентів, в яких бере участь «Молодість». А ще він доступний на всіх можливих гаджетах», - наголосив виконавчий директор КМКФ «Молодість» Владислав Лясовський.

Фестивальний центр: Культурний центр «Кінотеатр “Київ”»

Фестивальні кінотеатри: «Жовтень», «Кінопанорама», «Сінема-Сіті», «Планета Кіно», «Україна», муніципальні кінотеатри Києва

Фестивальні локації: фестивальне містечко «Софійська площа», Дім освіти та культури «Майстер Клас», арт-готель «Баккара», Fedoriv Hub

Фестивальні ресторани: ресторани мережі «Наша карта», «Сейф», «Ришелье», «Три вилки», «Тургенеф», «Велюр»

Фестивальний клуб: Olimpiyskiy Sport Restaurant&Grill

Партнери: ПАТ «Укрпластик», Микола Тищенко (ресторани мережі «Наша карта»), Міжнародні авіалінії України, Ланет TV, Київ туристичний

ПрограмаКМКФ «Молодість»:

Міжнародний конкурс:

  • Студентські фільми (ігрові, документальні, анімаційні). За регламентом – до 45 хвилин.
  • Дебютні короткометражні фільми, зняті після кіношколи (ігрові, документальні, анімаційні). За регламентом – до 45 хвилин.
  • Дебютні повнометражні ігрові фільми (тривалістю більше 60 хвилин).

Національний конкурс

  • Українські короткометражні фільми (ігрові, документальні, анімаційні).

Програма має власне журі та окремий приз, і є серйозним стартовим майданчиком для українського кіно. Iгрові, анімаційні й документальні короткометражні роботи, зняті в Україні за минулий рік.

Паралельні конкурси

  • Конкурсна програма «Молодість –дітям»

Повноцінна конкурсна програма для дітей - це не лише спроба поговорити з дітьми на серйозні теми мовою кіно, а ще й унікальна можливість побачити вибір дитини, адже саме дитяче журі визначить переможця. Програма розрахована на вікову категорію 10-14 років.

  • Конкурсна програма «Сонячний зайчик» (“SUNNY BUNNY”)

Заснована 2001 року, це друга в світі (після Teddy Award на Берлінале) програма ЛҐБТ-фільмів на головних міжнародних кінофестивалях. Переможця програми визначає окреме міжнародне журі.

Позаконкурсна програма

  • Українські прем’єри

Ексклюзивні покази вітчизняних повнометражних ігрових і документальних стрічок.

  • GERMAN WAVE / німецькомовне кіно

Фокус традиційної програми німецькомовного кіно – ключові кінематографічні події німецькомовних країн за минулий рік.

  • FRENCH CONNECTION / французькомовне кіно

Найактуальніші та найгостріші теми французькомовного світу.

  • Скандинавська панорама

Непересічна якість, наповнення, кількість та жанрове розмаїття фільмів визначають принципову роль скандинавського регіону як кінообличчя сучасної Європи. Селекція, що поєднує глядацьке кіно та інтелектуальне авторське висловлювання – ідеальний простір для спостережень за новітніми тенденціями та процесами розвитку сучасного кінематографу.

  • Фестиваль фестивалів

Найбільші кінофестивальні події року – з найкоротшою затримкою - в Києві, на “Молодості”. Традиційна програма фестивалю, що привертає стабільну увагу публіки і преси вже понад десяток років. Учасники офіційних селекцій та призери головних фестивальних гравців світу – Канн, Берліна, Локарно, Карлових Вар etc.

  • Ретроспективна програма «Століття»

Програма присвячена 100-літтю з дня народження видатних майстрів світового кіномистецтва. У програмі буде представлена класика світового кіно за участі великих зірок, ікон і легенд кінематографа: Керка Дагласа, Олівії де Хевіленд, Грегорі Пека, Масакі Кобаяші, Діно Різі, Бернара Бліє та Крістіни Фельдман.

Найсвіжіше та найцікавіше кіно останніх років із Литви. Акцент Литовської фестивальної програми розділ “In Memoriam”,  що присвячується пам’яті режисера та сценариста Вітаутаса  Жалакявічуса. Програма складена спільно з Литовським кіноцентром.

Програма присвячена 60-річчю революції в Угорщині і представляє найкращі стрічки кожного десятиліття -  від 1956 року й до сьогодення.

Твори Вільяма Шекспіра - найпопулярніші серед адаптацій у кінематографі. З нагоди 400-річчя видатного драматурга «Молодість» у співпраці з Британською радою презентує програму класичного кіно за його доробком.

  • Програма фільмів жахів

Нова програма «Молодості», присвячена високоякісним жанровим фільмам, котрі мають усі шанси стати класикою світового кінематографа.

  • Спеціальні події фестивалю

Ретроспектива «Іллєнко’80»

Освітня програма «Майстерня талантів»

У рамках МКФ «Молодість» проводиться серія майстер-класів видатних кіномитців світу на України за різними напрямками кіноматографічних професій.

Локація: Дім освіти на культури Майстер Клас (вул. Б.Хмельницького, 57б).

Професійна секція «BOAT MEETING»

Boat Meeting – професійний сегмент “Молодості”, який збирає міжнародних кінопродюсерів, котрі оберуть найкращий кінопроект серед поданих на пітчинг, себто професійні презентації кінопроектів його продюсерами для пошуку міжнародної копродукції.

Для участі у Boat Meeting обирають перші та другі ігрові кінопроек з усього світу, які представляють професійній аудиторії досвідчених кінопродюсерів, дистриб’юторів та фінансистів.

Продюсера кожного відібраного кінопроекту особисто запрошують до публічної презентації кінопроекту – пітчингу. Робочою мовою міжнародного ринку ко-продукції Boat Meeting є англійська.

Локація та дата проведення: арт-готель «Баккара» (Венеціанський острів, 1) 28 жовтня 2016 року.

Конкурс у рамках «Молодісті»

Департамент туризму КМДА оголошує спеціальний конкурс в рамках «Shoot&Play» на короткометражний фільм до 1 хвилини про Київ туристичний. На переможців очікують призи. Усі деталі незабаром з’являться на сайті фестивалю.

Умови акредитації для ЗМІ:

ЗМІ можуть акредитуватися для роботи на фестивалі до 10 жовтня, заповнивши заявку на веб-сайті фестивалю.

1.09.16 – 30.09.16 - 200 грн.

1.10.16 - 10.10.16 - 500 грн.

Детальна інформація на сайті фестивалю у розділі «Преса».

Умови акредитації для кінопрофесіоналів будуть оголошені найближчим часом на сайті фестивалю «Молодість».

Міжнародний повнометражний конкурс

Складається з 12 фільмів.  Перших сім стрічок:

«Воротар/ Keeper», реж. Гійом Сене (Бельгія, Швейцарія, Франція);

«Алоїс/ Aloys», реж. Тобіас Нолле (Швейцарія, Франція);

«Хеді/Heidi», реж. Мохамед  Бен Атіа (Туніс,Бельгія, Франція);

«Вовк і вівці/ Wolf and Sheep», реж. Шарбаноо Садат (Данія, Франція, Швеція, Афганістан);

«Піщана буря/ Sand storm», реж. Еліт Зексер (Ізраїль, Франція);

«Нова Єва/ Eva Nova», реж. Марк Скоп (Чехія, Словаччина);

«Відкриті двері/ La puerta abierta», реж. Маріна Сересескі (Іспанія).

Програма угорського кіно

Нова програма 46-го КМКФ «Молодості» присвячена 60-річчю революції в Угорщині (1956) проводиться за підтримки Посольства Угорщини в Україні. Добірка представляє найкращі стрічки кожного десятиліття -  відлік починається  з 1956 року й до сьогодення.

У програмі – найвидатніші режисери з Угорщини, серед яких - Міклош Янчо, Іштван Сабо, Золтан Фабрі.

 «Вчитель Ганнібал/ Hannibál tanár úr»  (1956) , реж. Золтан Фабрі. Фільм-учасник МКФ у Карлових Варах;

 «Десять тисяч днів/ Tízezer nap» (1967),реж. Ференц Коша. ;

«Аллегро Барбаро/ Allegro Barbaro», (1979), реж. Міклош Янчо;

«Ганнусен/ Hanussen» (1988),  реж. Іштван Сабо. Номінувався на Оскар і Золотий Глобус за найкращий іншомовний фільм;

«Наречена Сталіна/ Sztálin menyasszonya» (1991), реж. Петер Бачо;

«Непохований/ A temetetlen halott» (2004), реж. Марта Месарош. Фільм-учасник МКФ у Карлових Варах ;

«Оголені чоловіки/ Ferfiakt» (2006), реж. Кароль Естергарош.

 

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2123
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду