Запорізька “Хортиця ТБ”, яку позбавили ефіру – не та телекомпанія, якій Нацрада давала ліцензію, вважає Б.Холод, IMI

22 Лютого 2002
735
22 Лютого 2002
15:03

Запорізька “Хортиця ТБ”, яку позбавили ефіру – не та телекомпанія, якій Нацрада давала ліцензію, вважає Б.Холод, IMI

735
Запорізька “Хортиця ТБ”, яку позбавили ефіру – не та телекомпанія, якій Нацрада давала ліцензію, вважає Б.Холод, IMI
Рішення Нацради з телерадіомовлення про призупинення на місяць трансляцій запорізької телерадіокомпанії ТОВ “Хортиця ТБ” було прийнято у зв’язку з порушеннями ліцензійних угод. Про це заявив сьогодні на прес-конференції в Києві голова Нацради Борис Холод. За його словами, ще у 1998 році на телекомпанії почалася зміна засновників, а у 2000-му власниками “Хортиці ТБ” стали інші юридичні особи, “які не мають відношення до ліцензії, яку видавала Нацрада”. При цьому, як підкреслив Б.Холод, про зміни у складі засновників не була поінформована Нацрада. Серед першозасновників, які були “усунуті” від керівництва компанією голова Нацради назвав міську адміністрацію, Запорізьке відділення Фонду держмайна і обласну державну телерадіокомпанію. “Це вже зовсім інша “Хортиця”, сказав Б.Холод з цього приводу. Він також зазначив, що власник телекомпанії Володимир Кальцев, який балотується в мери міста, використовує телеефір для інформаційних воєн проти нинішнього міського голови Олександра Поляка.

Третій за рейтингом у Запоріжжі, телеканал “Хортиця ТБ” був вимкнений з ефіру минулої п’ятниці, 14 лютого “до усунення причин не правочинної експлуатації” частоти. Крім того, рішення Нацради від 6 лютого зобов’язувало до 15 березня 2002 року надати “офіційне пояснення щодо відповідності фактичного порядку мовлення умовам попередньої ліцензії та наявності підстав для збільшення обсягу мовлення і невідповідності програмної сітки - заявленій програмно-творчій концепції”.

Вже на другий день у Запоріжжі відбувся мітинг на підтримку телекомпанії в якому, за оцінками директора “Хортиці ТБ” Олександра Капрова, взяло участь 4-4,5 тисячі мешканців міста. Офіційні джерела навели інші цифри – від 300 до 1200 учасників. Мітинг був запланований, його проведення за три тижні до події анонсувалося у ЗМІ медіа-холдингу “Нове слово”, до складу якого входить “Хортиця ТБ”. Акція протесту відбувалася під прапорами “Нашої України” і СДПУ(о). 7 лютого, коли стало відоме рішення Нацради, колектив ТРК “Хортиця ТБ” оприлюднив заяву, в якій назвав це рішення “фактом сваволі і зневаги до прав сотень тисяч телеглядачів, яких позбавили доступу до всебічної, а значить об'єктивної інформації”. У переддень виборчого процесу “Хортиця” виявилася єдиним телеканалом, що надав право висловлюватися абсолютно всім політичним рухам, що так само “викликало роздратування владних структур, чиї лідери почували себе питомими князьками в колишній козачій вольниці”, йдеться у заяві.
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
735
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду