detector.media
22.02.2002 15:03
Запорізька “Хортиця ТБ”, яку позбавили ефіру – не та телекомпанія, якій Нацрада давала ліцензію, вважає Б.Холод, IMI
Рішення Нацради з телерадіомовлення про призупинення на місяць трансляцій запорізької телерадіокомпанії ТОВ “Хортиця ТБ” було прийнято у зв’язку з порушеннями ліцензійних угод. Про це заявив сьогодні на прес-конференції в Києві голова Нацради Борис Холод. За його словами, ще у 1998 році на телекомпанії почалася зміна засновників, а у 2000-му власниками “Хортиці ТБ” стали інші юридичні особи, “які не мають відношення до ліцензії, яку видавала Нацрада”. При цьому, як підкреслив Б.Холод, про зміни у складі засновників не була поінформована Нацрада. Серед першозасновників, які були “усунуті” від керівництва компанією голова Нацради назвав міську адміністрацію, Запорізьке відділення Фонду держмайна і обласну державну телерадіокомпанію. “Це вже зовсім інша “Хортиця”, сказав Б.Холод з цього приводу. Він також зазначив, що власник телекомпанії Володимир Кальцев, який балотується в мери міста, використовує телеефір для інформаційних воєн проти нинішнього міського голови Олександра Поляка.

Третій за рейтингом у Запоріжжі, телеканал “Хортиця ТБ” був вимкнений з ефіру минулої п’ятниці, 14 лютого “до усунення причин не правочинної експлуатації” частоти. Крім того, рішення Нацради від 6 лютого зобов’язувало до 15 березня 2002 року надати “офіційне пояснення щодо відповідності фактичного порядку мовлення умовам попередньої ліцензії та наявності підстав для збільшення обсягу мовлення і невідповідності програмної сітки - заявленій програмно-творчій концепції”.

Вже на другий день у Запоріжжі відбувся мітинг на підтримку телекомпанії в якому, за оцінками директора “Хортиці ТБ” Олександра Капрова, взяло участь 4-4,5 тисячі мешканців міста. Офіційні джерела навели інші цифри – від 300 до 1200 учасників. Мітинг був запланований, його проведення за три тижні до події анонсувалося у ЗМІ медіа-холдингу “Нове слово”, до складу якого входить “Хортиця ТБ”. Акція протесту відбувалася під прапорами “Нашої України” і СДПУ(о). 7 лютого, коли стало відоме рішення Нацради, колектив ТРК “Хортиця ТБ” оприлюднив заяву, в якій назвав це рішення “фактом сваволі і зневаги до прав сотень тисяч телеглядачів, яких позбавили доступу до всебічної, а значить об'єктивної інформації”. У переддень виборчого процесу “Хортиця” виявилася єдиним телеканалом, що надав право висловлюватися абсолютно всім політичним рухам, що так само “викликало роздратування владних структур, чиї лідери почували себе питомими князьками в колишній козачій вольниці”, йдеться у заяві.
detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY