Депутат от Народного Фронта хочет сажать граждан за критику власти

Депутат от Народного Фронта хочет сажать граждан за критику власти

1 Березня 2015
5738
1 Березня 2015
11:42

Депутат от Народного Фронта хочет сажать граждан за критику власти

5738
В Верховной Раде все чаще появляются законопроекты, цель которых установление в стране авторитарного режима
Депутат от Народного Фронта хочет сажать граждан за критику власти
Депутат от Народного Фронта хочет сажать граждан за критику власти
К сожалению, в Верховной Раде все чаще появляются законопроекты, цель которых установление в стране авторитарного режима. В этих случаях трудно определить, депутаты не ведают что творят, или это вполне осознанные действия.

Константин Матейченко депутат от Народного Фронта в своем законопроекте N2225 предлагает сажать граждан в тюрьму за критику власти:

"Стаття 339-1. Умисні дії щодо підриву авторитету держави та її органів влади.

Суспільно небезпечні протиправні діяння, що посягають на авторитет України як суверенної держави, публічне паплюження, наруга, осквернення чи інші дії спрямовані на підрив авторитету органів державної влади, місцевого самоврядування та об'єднань громадян України, та/або цинічне, зневажливе ставлення й неприйняття як окремих структурних елементів системи державного управління (її відповідних органів), так і держави в цілому, що в подальшому може тягнути за собою порушення усталених соціальних норм і правил організації суспільного й державного ладу та життя - арається виправними роботами на строк до двох років або арештом до шести місяців або позбавленням волі на строк до трьох рокі
в".

В пояснительной записке указано что законопроект не требует консультаций с обсщественностью.

Сам факт появления такого законопроекта - следствие совершенно безответственного популизма людей формировавших партийные списки (справедливости ради стоит отметить, ББП в этом смысле ничем не лучше). В результате появляются законопроекты грубо противоречащие Конституции Украины.

Факты биографии Константина Матейченко говорят об отвественности, порядочности, героизме. Вдвойне печально. Человеческие качества не гарантируют качественных законопроектов.
 
Аксинья Курина, блог «Украинской правды»
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
Аксинья Курина, блог «Украинской правды»
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
5738
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Старшина
3381 дн. тому
Оксано, по-твоєму критика і « публічне паплюження, наруга, осквернення» - це одне й те саме? Не розумію, навіщо так перебріхувати чіткі формулювання законопроекту. Чи ти виконуєш чиєсь завдання?
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду