NewsOne пробиває моральне дно. Огляд токшоу за 21–25 жовтня 2019 року

NewsOne пробиває моральне дно. Огляд токшоу за 21–25 жовтня 2019 року

28 Жовтня 2019
4011
28 Жовтня 2019
10:30

NewsOne пробиває моральне дно. Огляд токшоу за 21–25 жовтня 2019 року

4011
На каналі Медведчука всерйоз обговорювали чорнушний «компромат» на прем’єра, поширений Ігорем Мосійчуком.
NewsOne пробиває моральне дно. Огляд токшоу за 21–25 жовтня 2019 року
NewsOne пробиває моральне дно. Огляд токшоу за 21–25 жовтня 2019 року

На тижні автори токшоу взяли до обговорення резонансні теми: корупційний скандал у фракції «Слуги народу», сумнівний номер «95 кварталу» та хору імені Верьовки. Тоді як на каналах Медведчука не погребували й перебрати «брудну білизну» прем’єра Гончарука, а також смакували сумнівну самоіронію міністра Милованова.

21 жовтня. «Свобода слова», ICTV

У студії ICTV зібралися генеральний прокурор Руслан Рябошапка, народні депутатки й депутати Олександра Устінова («Голос»), Ірина Геращенко («Європейська солідарність»), Сергій Власенко («Батьківщина»), Ірина Верещук («Слуга народу»), очільник Центру протидії корупції Віталій Шабунін, експерт Реанімаційного пакету реформ Євген Крапивін, адвокатка Євгенія Закревська, представниця Медійної ініціативи за права людини Ольга Решетилова та політкоментатор Микола Давидюк. Разом вийшов гендерний паритет: п'ять чоловіків та п'ять жінок.

Першим до центрального мікрофона вийшов очільник ГПУ. Попри те, що ведучий прямо запитував гостя про гучні справи Гладковського, Лукаш та інші резонансні провадження, Руслан Рябошапка відбивався загальними фразами. Наприклад, що «робота правоохоронної системи почала налагоджуватися» (у чому саме? — Авт.), а також що ГПУ не відчуває тиску з боку Офісу президента. Більш конкретними були відповіді генпрокурора щодо перезапуску Ради прокурорів (на це потрібно два роки) та на запитання про ліквідацію Департаменту спецрозслідувань, який, у тому числі, займався і справою розстрілів на Майдані. Матеріали, за словами Рябошапки, передадуть до ДБР та інших правоохоронних структур.

Що ж до справи Катерини Гандзюк, то, за словами Рябошапки, результати у ГПУ здатні продемонструвати «впродовж кількох місяців». Ще менше конкретики у студії проєкту стало, коли до головного мікрофона вийшла співголова фракції «Європейської солідарності» Ірина Геращенко. Депутатка говорила, що саме команда Порошенка «створила фундамент» для антикорупційних органів, а ще бідкалася, що в нинішньому парламенті на фракцію ЄС «дивляться як на Бабу Ягу».

Попри те, що тема нинішнього етеру стосувалася правоохоронних реформ, політкоментатор Микола Давидюк повернув розмову в бік скандального номеру студії «95 квартал» та хору Верьовки, що стосувався згорілого маєтку ексголови НБУ Валерії Гонтарєвої. У відповідь Геращенко очікувано засудила виступ та згадала про власну ініціативу заборонити солістам хору виконувати державний гімн у сесійній залі.

«Ніхто не має права булінгу на державному рівні», — сказала спікерка. Позиція парламентарки виглядає послідовною, адже раніше Геращенко вже виступала за покарання авторів серіалу «Слуга народу» за епізод, де президент Голобородько розстрілює членів парламенту, та не заперечувала, щоби справу порушили й проти авторів відео, на якому Володимира Зеленського збиває вантажівка.

У подальшому студійна дискусія зводилася то до критики попередників (з вуст представниці «Слуги народу» Ірини Верещук), то до професійних здібностей нової влади (з боку народного депутата від «Батьківщини» Сергія Власенка та його колеги з «Голосу» Олександри Устінової).

Зрештою, автори «Свободи слова» на ICTV знову вмістили етер у рекордно короткий час (трохи більше години), а до дискусії запросили спікерів, які розуміються на темі. Професійно діяв і ведучий Вадим Карп’як, не дозволяючи гостям вдаватися до популізму та суперечок.

23 жовтня, «Український формат», NewsOne

У передмові проєкту глядачі побачили завсідника каналів Віктора Медведчука, громадського діяча Дмитра Співака. Конкуренцію йому за частотою появи на NewsOne можуть скласти хіба що Нестор Шуфрич чи Ілля Кива.

Перед виступом гостя ведучий Василь Голованов розповів, як разом з колегою зі «112 Україна» Артемом Марчевським побував на міжнародній конференції з питань судової реформи у Страсбурзі, щоб розповісти там про «утиски» телеканалу з боку Нацради з питань телебачення та радіомовлення. «Эта команда переплевывает старую в наступлении на свободу слова», — підтримував телевізійника Дмитро Співак.

Критикуючи призначення Сергія Сивоха на посаду радника секретаря РНБО, гість відзначив, що може охарактеризувати ситуацію власною фразою «сватовство победило кумовство». Хоча першим цю фразу на засіданні ВР вжив нардеп від ЄС Олексій Гончаренко.

Традиційно, окремий блок «Передмови» автори проєкту присвятили відносинам із Росією та можливій зустрічі лідерів держав у нормандському форматі. Як і раніше, Дмитро Співак всіляко просував тези про те, що Україну на міжнародній арені ніхто не слухає. Тож маємо приставати на будь-які умови з боку Росії заради миру. Далі гість етеру переконував глядачів, що Зеленський, ймовірно, «весной разгонит правительство», а максимум «в начале 2021 года пройдут новые парламентские выборы и начнется созидание государства».

Критика в сольному блоці лилася й у бік Офісу президента. Автори проєкту кілька разів наводили пряму мову депутатки Європарламенту Віоли фон Крамон-Таубадель, яка сказала, що Зеленський занадто концентрує владу в одних руках. Характерно, що цитату посадовиці активно тиражували саме канали Віктора Медведчука, а також офіційна сторінка його руху «Украинский выбор».

Зайшлося і про скандал із піснею «95 кварталу» в контексті заяви олігарха Коломойського на адресу міністра Милованова, а також про те, як посадовець віджартовувався від слів бізнесмена. «У него (Милованова. — Авт.) диагноз на лице написан», — зробив висновки гість ефіру. Тему про «дебіла Милованова» згодом смакували й на гуртовій частині програми.

Дісталося в «Передмові» й прем’єру Олексію Гончаруку, дії якого на посаді Співак назвав «ночными поллюциями». При цьому гість не отримав від ведучого жодних зауважень. Навпаки, Голованов відразу ж перейшов до чорнушної «теми» начебто домагань очільника Кабміну до молодого працівника апарату. Цю історію у фейсбуку поширив без жодних доказів екснародний депутат-радикал Ігор Мосійчук. До речі, слова колишнього парламентаря стали «ласим шматком» для російських пропагандистських ЗМІ. Ну й для каналу Медведчука, звісно, та ще й з вуст самих його працівників.

Залишився Співак і на колективний етер «Українського формату». Разом із ним слово мали журналіст та екскандидат від «ОПЗЖ» Володимир Кацман, колишня міністерка юстиції за Януковича Олена Лукаш, заступниця головного редактора інтернет-газети «Страна.UA» Світлана Крюкова, народні депутати Сергій Власенко та Вадим Івченко (ВО «Батьківщина»), Олександр Колтунович («Опозиційна платформа — За життя»), політкоментатори Ростислав Балабан, Вадим Карасьов, секретар НСЖУ Валерій Макєєв, ексголова Закарпатської ОДА Геннадій Москаль, народний депутат 7-го скликання, член «ОПЗЖ» Михайло Опанащенко, міністр транспорту і зв’язку 2005 року Євген Червоненко. Разом — десятеро чоловіків та дві жінки.

Спершу гості етеру коментували епізод із вибухом гранати в Києві, який мав летальні наслідки. Прихильні до «ОПЗЖ» спікери використали ситуацію, щоби вчергове розкритикувати бездіяльність влади та «безкарність» тих, хто повертається зі сходу. «Радикалы выгодны власти», — говорила ексміністерка юстиції Лукаш. Згадувала гостя і про «убийцу Стерненка», який, попри, мовляв, незаперечні докази, продовжує перебувати на свободі. І це — ще одна улюблена тема проросійських ЗМІ і блогерів.

Розмови про нормандський формат знову звелися до того, що Україна має йти на умови Росії. При цьому на екран кілька разів за етер виводили пряму мову речника Путіна Дмитра Пєскова, який докоряє Україні за «постійну зміну умов зустрічі». Єдиним, хто взявся критикувати мінські угоди як неефективні, був народний депутат від «Батьківщини» Власенко. Проте його репліки швидко розчинилися у стрункому хорі «прихильників миру» на умовах Росії. Згадали на етері «Українського формату» і про скандал за участю нардепа від «Слуги народу» Євгена Шевченка, який взяв участь у російському токшоу. Честь парламентаря взялися захищати Світлана Крюкова та Олена Лукаш, вкотре просуваючи тези, що для миру будь-які засоби стануть у нагоді.

Встигли гості пройтися й іншими помітними темами тижня:

– скандальним номером студії «95 квартал» та хору Верьовки (за словами Лукаш, таким скандалом «нас отвлекают от того, что будут грабить»);

– історією з можливим хабарництвом депутатів від «Слуги народу» та проходженням ними перевірки на поліграфі (на думку Москаля, всі ці дії — «профанація», бо в Україні немає професійних поліграфологів та офіційно розмитнених поліграфів);

– смакованим у ЗМІ Медведчука інцидентом із начебто домаганнями прем’єра Гончарука до молодого співробітника апарату.

На останній темі окремі гості почали вправлятися у красномовстві та знанні інсайдів. Геннадій Москаль, зокрема, жартував, що кожен європейський уряд повинен мати гея у складі (Голованов зауважень не робив). А Червоненко заявляв, що «за последние три года Гончарук и Нефедов (очільник Митної служби. — Авт.) не пропустили ни одного гейпарада в Европе». При цьому послався на інформацію про перетин кордону. Яким чином до людини, яка давно не обіймає державних посад, потрапила така інформація, ні сам Червоненко, ні ведучий уточнювати не стали. Той-таки Червоненко розкритикував представників влади за небажання ходити на канали Медведчука, а ще анонсував запуск мобільного додатку цих телеканалів.

Зрештою, автори «Українського формату» продовжили рух у бік посилення критики чинної влади. При чому, як показав нинішній етер, у бажанні усунути від влади неприхильних до «ОПЗЖ» політиків автори проєкту (себто Віктор Медведчук та його партія, які за ними стоять. — Авт.) не гребують і порпатися у брудній білизні. Зокрема смакуючи нічим не підтверджені слова Ігоря Мосійчука про домагання Олексія Гончарука до молодого підлеглого. Якби NewsOne справді вважав цю історію вартої суспільної уваги, мусив би почати з розслідування та пошуків фактів і свідчень конкретних людей, а не міфічних «знайомих Мосійчука».

24 жовтня, «Право на владу», «1+1»

Відповідали на питання Наталки Мосейчук голова фракції партії «Слуга народу» Давид Арахамія, депутати політсили Олександр Дубинський  та Олексій Устенко, парламентарка із фракції «Голос» Олександра Устінова, голова правління Центру протидії корупції Віталій Шабунін, поліграфолог Ігор Іщук, адвокат, експерт із питань правової політики Максим Костецький, керівник Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назар Холодницький. Разом семеро чоловіків та одна жінка. Вже традиційно представники правлячої партії мали у студії «1+1» чисельну перевагу.

 

Основною темою для обговорення обрали скандал у фракції «Слуги народу», пов'язаний із хабарництвом, та подальше проходження окремими народними депутатами детектора брехні.

До головних мікрофонів одразу ж запросили однопартійців Арахамію та Дубинського. Поки ті виходили, ведуча кілька разів нагадала про суперечки між спікерами. Зокрема, про те, що ексведучий «1+1» називав голову власної фракції «порохоботом». Та у студії «дружнього» телеканалу гості посміхалися і тисли один одному руки. Хоча у словах однопартійці очікувано розійшлися. Арахамія запевнив, що має заяву свідка, якому теж пропонували гроші за потрібне голосування. Дубинський стояв на своєму: інформація про гроші — фейкова, а тиражують її «недожурналісти» типу Сергія Лещенка (зауваження від ведучої народний депутат при цьому не отримав).

Потому розмірена дискусія поступово переросла в масову суперечку. Це образами обмінювалися Віталій Шабунін та Олександр Дубинський, а обоє критикували очільника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назара Холодницького. Пересварку зупинила ведуча. За словами Наталії Мосейчук, «погризтися» та «обматюкати одне одного» гості можуть будь-де, але не у студії «Права на владу». Найбільш суворо ведуча перервала ексколегу Дубинського, який закидав їй претензії щодо підбору гостей етеру.

У спокійне русло дискусія повернулася лише наприкінці програми, коли адвокат Максим Костецький розповів, які саме схеми діють при оцінці майна, а поліграфолог Ігор Іщук сказав про механіку проходження тестів на детекторі брехні. «Те, що ми побачили в ефірі, — це цирк», — коментував публічне проходження поліграфу депутатами фахівець. А найбільш освіченим серед гостей виглядав Шабунін, який час від часу ловив спікерів на незнанні норм законів.

Примітно й те, що автори «Права на владу» взагалі не обговорювали скандал із виступом «95 кварталу», лише побіжно згадавши про інцидент на старті етеру. Та навіть на обрану авторами тему інформативно поговорити не вдалося: фахові думки здебільшого розчинялися у перепалках та взаємних звинуваченнях гостей, які значними зусиллями зупиняла ведуча.

25 жовтня, «Свобода слова Савіка Шустера», Україна

Гості: народний депутат від «Слуги народу», голова комітету Верховної Ради Україна з питань енергетики та житлово-комунального господарства Андрій Герус, народний депутат від «Слуги народу» Микита Потураєв, голова ГО «Центр протидії корупції» Віталій Шабунін, лідер Радикальної партії Олег Ляшко, голова Незалежної профспілки гірників України, народний депутат від ВО «Батьківщина» Михайло Волинець, голова Всеукраїнської енергетичної асамблеї, міністр палива та енергетики (2005-2006) Іван Плачков, народна депутатка від «Європейської солідарності» Іванна Климпуш-Цинцадзе, народний депутат від ВО «Батьківщина» Олексій Кучеренко, народний депутат VIII скликання Віталій Купрій, директор із комерційної діяльності ДТЕК Віталій Бутенко, президент союзу «Перша енергетична асоціація України» Василь Котко.

Відеозв’язком до етеру долучили ексочільника Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП), Дмитра Вовка, який нині мешкає за кордоном та оголошений у міжнародний розшук. Разом одинадцять чоловіків та одна жінка.

 

За основну тему автори взяли енергонезалежність. Хоча, як показали подальші виступи гостей, більшість запрошених підтримували енергетичну політику попереднього президента та відбивали критику ДТЕК Ріната Ахметова, переводячи її в бік чинної влади та афілійованих із нею компаній.

Першим слово мав втікач Дмитро Вовк, який очікувано заявив, що справа проти нього — сфабрикована, а сам він перебуває там, де «цінують закони». Уточнювальних запитань від ведучого експосадовець не почув.

Інформативності етеру, як і в попередніх випусках, додали вставки інфографіки, що пояснювали роботу енергоринку України, а також тематичні сюжети та прямі включення.

До етеру спочатку долучили гурт працівників шахти «Гірська» (при цьому кореспондентка Анна Руденко говорила російською) на Луганщині, а потім — лідерів протестного руху на Львівщині, учасники якого блокували транспортування російського вугілля.

Перший скандал у студії виник на старті, коли протестувальники зі Львівщини показали меморандум, начебто підписаний із народним депутатом Андрієм Герусом. Проте представник «Слуги народу» підписання документа заперечив, через що ведучому довелося вибачатися перед гостем. Протестувальники, у свою чергу, доказів оригінальності підпису посадовця не надали.

Подальший перебіг етеру був схожий на гойдалки: Андрій Герус винуватив в енергетичних махінаціях попередню владу, а представник ДТЕК Бутенко, лідер РПЛ Ляшко (який є частим гостем ЗМІ Ріната Ахметова) та інші гості критикували нинішніх можновладців.

Не додавали балів представникам чинної влади й сюжети, показані на студійних екранах. Зокрема, про формулу «Роттердам+», яка, за словами авторів, несла українцям вигоди, бо ж нині ціни на електрику в України — «найнижчі у Європі». Хоча подача такої інформації без прив’язки до рівня доходів громадян цих країн виглядає маніпулятивною.

Впало в око й те, що лідер РПЛ Ляшко впродовж майже тригодинного етеру не мав питань до ексголови НКРЕКП Вовка. Хоча ще два роки тому був мало не головним «мисливцем за головою» посадовця, нещадно критикуючи останнього за тарифні рішення. Критикувати Дмитра Вовка зрештою взявся голова Центру протидії корупції Віталій Шабунін, нагадуючи присутнім, що формула «Роттердам+», за версією НАБУ, завдала українським споживачам збитків на майже 19 мільярдів гривень. Проте промову Шабуніна досить жорстко зупинив ведучий, який до того у виступи гостей майже не втручався.

Під кінець програми етер нагадував ринок: спікери вільно вставали з місць і без жодної черги підходили до центральних мікрофонів. Хоча кожен зі гостей мав на одязі радіопетличку. При цьому ведучий проєкту від модерування дискусії ухилявся. Ще більш несерйозно етер став виглядати після того, як його залишив соратник президента Андрій Герус. Йому вслід полетіли звинувачення від Олега Ляшка, якого підтримали представниця фракції «ЄС» Іванна Климпуш-Цинцадзе та народний депутат від «Батьківщини» Михайло Волинець. Останній навіть заявив про намір нагодувати Геруса російським вугіллям, пакунок із яким йому начебто передали львівські протестувальники. В руках депутат при цьому тримав запакований блок чогось чорного. Перфоменс дуже нагадував поїдання Олегом Ляшком «чорнозему» за парламентською трибуною й мав мало спільного зі здоровим глуздом. Ведучий майже не втручався.

У підсумку проєкт, де, за задумом авторів, мали обговорити серйозну тему енергонезалежності, перетворився на хаотичну балаканину політиків, кожен із яких намагався виділитися не знанням теми, а гучністю звинувачень.

25 жовтня, «Ехо України», Прямий канал

Гостями проєкту стали чинні народні депутати Ірина Фриз («Європейська солідарність»), Василь Мокан («Слуга народу»), народні депутати 8-го скликання Ігор Лапін та Ігор Алєксєєв («Народний фронт»), Михайло Головко («Свобода»), політкоментатори Руслан Бортник, Олександр Мусієнко, Віктор Таран. Спільно семеро чоловіків та одна жінка.

 

«Цей тиждень був суцільно скандальним», — присмачив розмову ведучий. Першою темою для обговорення обрали проходження поліграфа народними депутатами від «Слуги народу». До неї навели коментарі поліграфолога Андрія Волика. Він, перебуваючи у студії Прямого напередодні, розібрав процедуру на прикладі народних депутатів та пояснив, які фактори не дозволяють вірити результатам перевірки.

Співведучі Ганапольського, Юрій Петрушевський та Олена Курбанова приправили розмову цитатами користувачів соцмереж, левова частка з яких очікувано на Прямому була критичною до влади.

А от більшість гостей критикувала владу не агресивно. Градус критики мусив піднімати сам Матвій Ганапольський, який то грубо переривав присутнього у студії народного депутата Василя Мокана, то називав проходження депутатами поліграфа «трешем» та «сцянням в очі». Дісталося від ведучого і глядачеві, який написав у коментарях, що тема детектора брехні йому набридла. Ганапольський насварив коментатора за байдужість, демонстративно підвищивши голос і дивлячись у камеру.

Поміж дискусією ведучий анонсував нове токшоу, що вийде в етер Прямого. Щовівторка сам Ганапольський у компанії Миколи Вересня та керівниці телеканалу Світлани Орловської вестимуть програму «Великий вівторок».

Потому дісталися й до скандалу із Євгеном Кошовим та хором імені Верьовки. А ще завели мову про виступ народного депутата Євгена Шевченка в російському пропагандистському токшоу. Появу парламентаря в етері російського ЗМІ ведучий обґрунтував «відсутністю розуму». Потому Ганапольський вимагав у присутнього у студії соратника Шевченка озвучити позицію пропрезидентської фракції.

– Члени фракції писали про це у фейсбуці, — виправдовувався Василь Мокан.

– Що таке фейсбук? — робив здивовані очі Матвій Ганапольський, вимагаючи офіційного висловлення ставлення фракції до виступів колеги на російському телебаченні. При цьому майже кожен сюжет, якими журналісти «Еха» відкривають наступний тематичний блок, базується на цитатах політиків із соцмереж.

Наприкінці етеру у студії навели слова Петра Порошенка щодо потреби в активізації руху до НАТО. Зокрема, політик закликав представників влади підтримати заяву щодо Плану дій членства, підготовану депутатами «Євросолідарності».

«Це — єдина позитивна тема програми… Я чекаю в Україні і НАТО, і ЄС», — наполягав ведучий. Хоча обговорення саме цієї теми більше було схоже на бажання авторів проєкту повернути Петра Порошенка в перенасичене «навколозеленськими» подіями інформаційне поле.

Присутні ж використали момент для критики влади за слабкий рух до Європи та «здачу національних інтересів» Росії. Критикували Зеленського і його команду й у фінальному блоці «Еха України». До речі, автори проєкту, як і їхні колеги з каналів Віктора Медведчука, при цьому використали цитату європарламентарки Віоли фон Крамон-Таубадель, котра критикувала владну вертикаль, вибудовану президентом України.

Згадали тут і відповідь міністра Милованова на критику Коломойського. На думку ведучого, самоіронія посадовця в даному випадку цілком логічна й ніяк його не принижує.

25 жовтня, «Народ проти», ZIK

Програма «Народ проти» стала ще більш подібною до аналогічних токшоу на «112» та NewsOne. Адже, крім тривалості («Пульс», «Український формат» та проєкт Влащенко тепер мають хронометраж п'ять годин), на ZIK запровадили й характерну для вищезгаданих токшоу годинну передмову. Гостем її цього разу став нардеп від «Батьківщини» Сергій Власенко.

Пізніше до студії завітали політкоментатори Михайло Чаплига, Юрій Романенко, Валентин Гладких, політтехнолог Борис Тизенгаузен, блогер Ігор Лесєв, народні депутати 8-го скликання Вікторія Войціцька («Самопоміч»), ексзаступник генпрокурора України Давид Сакварелідзе, колишній голова Голосіївського райвідділу поліції Києва Денис Ярославський, керівник Департаменту правового захисту Федерації профспілок України Дмитро Лях, колишня заступниця голови Адміністрації президента часів Януковича Марина Ставнійчук, заступник голови Профспілки працівників атомної енергетики та промисловості України Павло Прудников, юристка Анна Маляр. Резонери — народний депутат Максим Бужанський («Слуга народу») та Юрій Михальчишин.

Спільно (без резонерів) — десять чоловіків і три жінки. Обговорювані теми звучали так:

Новий трудовий кодекс і роль профспілок. Що чекає на нас вже у 2020-му?

«Поховані справи». Чому в гучних розслідувань здебільшого немає жодної перспективи?

Корупційні скандали та розбрат. Що відбувається у монобільшості після двох місяців роботи?

25 жовтня, «Протистояння», NewsOne

На ефірі були політкоментатори й коментаторки Віктор Таран, Володимир Цибулько, Валерій Димов, Олександра Решмедилова, Михайло Чаплига, Олексій Якубін, Світлана Кушнір, Олена Рихальська, експерт-міжнародник Денис Кірюхін, народні депутати України Альона Шкрум (ВО «Батьківщина»), Юрій Павленко та Олександр Колтунович («Опозиційна платформа — За життя»), журналіст Сергій Лямець, народний депутат 8-го скликання Дмитро Линько, екснародний депутат Віталій Журавський. Разом одинадцять чоловіків та чотири жінки. Говорили про 50 днів Кабміну, «запит на мир», скандали у фракції «Слуги народу» тощо.

Виготовлення цього моніторингового звіту стало можливим завдяки підтримці американського народу, що була надана через проєкт USAID «Медійна програма в Україні», який виконується міжнародною організацією «Internews». Зміст матеріалів є виключно відповідальністю громадської організації «Детектор медіа» та не обов’язково відображає точку зору USAID, уряду США та «Internews».

Участь у створенні матеріалу брав Отар Довженко.

Фото: скріншот

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
4011
Читайте також
25.11.2019 12:00
Олександр Крумін
для «Детектора медіа»
1 950
07.10.2019 14:26
Олександр Крумін
для «Детектора медіа»
2 808
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду