«Они там все — Свинарчуки». Огляд ток-шоу 11-15 березня 2019 року

«Они там все — Свинарчуки». Огляд ток-шоу 11-15 березня 2019 року

17 Березня 2019
5038
17 Березня 2019
14:13

«Они там все — Свинарчуки». Огляд ток-шоу 11-15 березня 2019 року

5038
Мовчазна зустріч Луценка з Гриценком, страхітливий мовний закон, «порохобот хренов» і «помаранчева банда».
«Они там все — Свинарчуки». Огляд ток-шоу 11-15 березня 2019 року
«Они там все — Свинарчуки». Огляд ток-шоу 11-15 березня 2019 року

Протягом тижня в ефірах ток-шоу з’являлись керівники правоохоронних відомств: Арсен Аваков на ICTV, Юрій Луценко і Назар Холодницький на «1+1». Головними темами залишались корупція в оборонній галузі та закон про мову, на якому спекулюють проросійські політики. 

11 березня. «Свобода слова»,  ICTV

Участь у програмі взяли міністр внутрішніх справ Арсен Аваков, кандидати у президенти Юлія Тимошенко та Олександр Вілкул, екс-кандидат Євгеній Мураєв, політкоментатори Олег Саакян, Володимир Фесенко, Віталій Бала, Тарас Загородній, Костянтин Матвієнко та Сергій Биков.

Загалом 9 чоловіків та 1 жінка. Першим до центрального мікрофону вийшов Аваков, щоб прокоментувати сутички представників «Нацкорпусу» з поліцією у Києві та Черкасах. Посадовець, зокрема, назвав нісенітницею заяви представників «Блоку Петра Порошенка», що до розпалювання конфлікту причетні представники Росії.

«Когда многие переходят границы, мы спокойно сделаем свою работу», — сказав Аваков і наголосив, що і він особисто, і МВС стоять поза політикою і насторожі чесних виборів. Разом з тим, «никакой другой силы, кроме сил государственной Национальной полиции, мы не позволим применять ни в день выборов, ни вообще по стране». Також Аваков сказав, що з членами всіх радикальних угрупувань в МВС «встановлений діалог». Промова Авакова, в ході якої він продемонстрував газету з «чорнухою» про МВС від штабу Порошенка, а також говорив, що «у нас будет и новый президент, и новое правительство», всіляко свідчила, що його слова про неупередженість та нейтральність не зовсім відповідають дійсності.

Далі до мікрофону вийшла лідерка «Батьківщини». Юлія Тимошенко говорила своїми звичними штампами. Згадала скандал в оборонній галузі (бо саме 11 березня вийшла остання серія розслідування «Наших грошей»), тримаючи в руках «підбірку публікацій» відомих західних ЗМІ, присвячених ситуації з «Укроборонпромом».

«Ті, хто нам завжди допомагали (представники міжнародних інституцій — Авт.), сказали, що Порошенко мусить негайно піти», — резюмувала критичну тираду Тимошенко, не уточнивши, кого має на увазі. Ведучий перепитувати не став.

Частину ефірного часу Юлія Тимошенко використала і для піару свого Нового курсу, переконуючи, що за її пропозиції, зокрема у частині податкового законодавства, проголосують народні депутати. На запитання, чи готова лідерка «Батьківщини» до дебатів, та сказала, що «не пам’ятає, коли б від них відмовлялася». Хоча менш ніж рік тому саме Юлія Тимошенко не захотіла публічно дискутувати з Анатолієм Гриценком, а два роки тому не прийняла схожої пропозиції від Олега Ляшка. Можливо, тому, що Тимошенко хоче дебатувати лише з Петром Порошенком, якому принагідно кинула заочний виклик в ефірі ICTV.

Потому до мікрофону вийшов кандидат у президенти від «Опозиційного блоку» Олександр Вілкул. Він, зокрема, заявив, що його екс-соратник Юрій Бойко, який нині презентує «Опозиційну платформу — За життя», «пошел работать в штаб Петра Алексеевича Порошенка». На уточнення Володимира Фесенка, чи має той докази такої співпраці, спікер відповів, що «Бойко, Левочкин, Фирташ один раз уже сделали Порошнка президентом в 2014 году» та пояснив, що нині, на його думку, готується сценарій другого терміну. Озвучував Вілкул і традиційні тези про «объединение реальной оппозиции», і про «зубожіння» за чинної влади.

Найбільша дискусія в студії пішла, коли місце біля мікрофону зайняв новоявлений соратник Вілкула, екс-кандидат у президенти Євгеній Мураєв. Адже політик завів традиційні мантри про «аннексию Крыма в связи с денонсацией Харьковских соглашений» та вину України у розв’язанні бойових дій. Коли ж Мураєв повторив улюблену тезу про те, що «мы получили независимость, приняв Декларацию о суверенитете…в котором чётко было прописано условие нашей независимости — внеблоковое нейтральное государство», ведучий Вадим Карп’як нарешті перебив його, звинувативши в маніпуляції.

Отже, дискусійна частина «Свободи слова» цього разу перетворилась на майданчик для критики президента, представників якого до студії не запросили

12 березня. «Пульс», «112 Україна»

На ефір прийшли: нардепи: Наталя Королевська (ОПЗЖ), Дмитро Добродомов (позафракційний), Олег Осуховський («Свобода»), Валерій Карпунцов, Олексій Гончаренко, Оксана Юринець (всі троє — фракція «Блоку Петра Порошенка»), екс-генпрокурор України Святослав Піскун, політкоментатори Валерій Димов та Олеся Яхно, екс-голова Донецької ВЦА Павло Жебрівський, колишній міністр транспорту і зв’язку Євген Червоненко, кандидат у президенти Ілля Кива, телеведучий Андрій Пальчевський, письменниця Лариса Ніцой. Скайпом до дискусії долучалися нардеп Нестор Шуфрич (ОПЗЖ) та речник МВС Артем Шевченко.

В обговоренні взяли участь 12 чоловіків та 4 жінок.

Спершу в ефірі «Пульсу» завели мову про перебіг виборчих перегонів та провокації під час них. До розмови скайпом долучили речника Міністерства внутрішніх справ Артема Шевченка, який розповів про порушення, які відстежує МВС.

Нардеп від БПП Олексій Гончаренко нагадав Артему Шевченку, що «блок Юлії Тимошенко (такого давно не існує — Авт.)» отримує кошти від простих людей у вигляді благодійних внесків, і запитав, що з провадженням, відкритим за цими фактами. На що отримав відповідь, що розслідування триває.

Коли ж мова зайшла про можливий вплив на хід перегонів рухів на кшталт «Національних дружин», на бік останніх став екс-міністр транспорту, завсідник ефірів на «112 Україна» та NewsOne Євген Червоненко. Хвалив політик і олігарха Ігоря Коломойського, згадуючи, як той «в 2014 году спас Днепропетровскую область».

Негативніше про «Нацдружини» висловлювався Гончаренко. Очевидно, в тому числі і через сутички у Києві та Черкасах. Загалом, роль цього політика в ток-шоу, як і зазвичай, звелася до піару чинної влади та відбиття атак з боку її опонентів. Допомагали стримувати навалу критиків соратники по фракції Валерій Карпунцов та Оксана Юринець, а також екс-голова Донецької військово-цивільної адміністрації Павло Жебрівський.

Згадав Гончаренко і про телефонну розмову між Тимошенко та Коломойським. Натомість, представники опозиції нагнітали обстановку фразами типу «Украина — самая бедная страна в Европе», як укотре ствердила Наталія Королевська.

Другою темою обговорення автори проекту обрали закон про мову. Це ж питання обговорювали і минулого ефіру. Тільки цього разу тему сформулювали більш маніпулятивно: «Чи об’єднає українців прийняття закону про мову?»

До обговорення скайпом долучили представника ОПЗЖ Нестора Шуфрича, який заявив про порушення прав російськомовних в Україні.

«Не треба нікого обзивати меншинами», — закликав екс-генпрокурор Святослав Піскун. Тоді як письменниця Лариса Ніцой розкритикувала Шуфрича за спілкування російською в ефірі. Саму ж письменницю, вочевидь, запросили у якості «громовідводу» для гостей, адже з Ніцой не погоджувалися навіть прихильники ухвалення мовного закону.

Чемпіоном з популізму цього вечора, як і минулих випусків, став кандидат у президенти Ілля Кива, який сказав, що «мы говорим о том, что пощупать нельзя» та «все процессы (в Україні — Авт.) — через задницу». Він вимагав пояснити йому, як законопроект «реализует права жителей Крыма и Донбасса» та казав, що «на нас напали не потому, что соседи плохие, а потому, что мы слабые».

Традиційно, мало не половина діалогів завершувалися суперечками та намаганням опонентів перекричати одне одного. Ідеальну характеристику нинішньому випуску шоу у підсумку дала Лариса Ніцой, сказавши, що «Пульс» «це не програма, а болтологія».

13 березня. «Український формат», NewsOne

У «Передмову» цього разу запросили «засновника ОПЗЖ» (за словами ведучого) — кандидата в президенти Юрія Бойка. Із початку кампанії Бойко не бував у студіях ток-шоу NewsOne, але тема, на яку він прийшов говорити, для нього не нова. Бойко постійно коментував її у студії та в сюжетах каналу «Інтер». Ведучий Василь Голованов відразу запитав гостя, «чим небезпечний закон про мову».

«Это карательный закон», —відповів Бойко, додавши, що законопроект «разделяет страну». Далі він згадав про «институт языковых инспекторов» (хоча цю норму з проекту прибрали). І пообіцяв, що у разі ухвалення мовного закону скасує його, коли стане президентом, а поки що ОПЗЖ звернеться до Конституційного суду.

Далі ведучий запитав Бойка про мирний план та доцільність переговорів із Росією. Відповідаючи на це питання, гість озвучував власні передвиборчі обіцянки та ганив чинну владу. «Скоро будет национальный праздник — деньги от МВФ», — намагався іронізувати Бойко. Стверджуючи, що за його влади співпрацю з фондом можуть скасувати взагалі.

У певний момент ведучий почав розпитувати Юрія Бойка, скільки коштують літр молока, кілограм сала чи проїзд у громадському транспорті. Бойко був готовий до цих запитань і називав цифри без заминки, демонструючи, що орієнтується у проблемах народу.

– Ваші діти вчаться в Україні? — запитав ведучий.

У нас хорошее образование, — відповів Бойко.

У першій дискусійній частині «Українського формату» до студії прийшли політтехнолог Дмитро Раїмов, кандидат у президенти Ілля Кива, політкоментатори Ростислав Балабан, Сергій Поярков та Володимир Цибулько, нардепи з ОПЗЖ Наталя Королевська та Нестор Шуфрич та журналіст Юрій Луканов, який періодично виходив до мікрофону.

Дискутувати взялися про трудову міграцію українців. Для старту навели цитату міністра соціальної політики Андрія Реви, який сказав, що для утримання українців на батьківщині середня зарплата має становити 15 тисяч гривень.

«Я его (власного сина — Авт.) томосом и мовой не накормлю!» — вдався до звичної риторики завсідник ток-шоу Ілля Кива, який практично в кожному ефірі протиставляє цінності президентської кампанії потребам простих людей. Гучнішими за постійні крики та сварки було лише верещання Сергія Пояркова, який намагався обороняти владу від критики.

Час від часу автори «Українського формату» розбавляли суперечки статистикою виїзду мігрантів до Польщі та рівня зарплатні у сусідів та в Україні, доповнюючи їх бліц-опитуванням перехожих у різних регіонах. Повернулися й до традиційної «червоної ганчірки» — мовного законопроекту, який соратник Віктора Медведчука Нестор Шуфрич назвав «пропагандистським».

У другій частині «Українського формату» в ефірі залишились Ілля Кива, Сергій Поярков, Нестор Шуфрич, Ростислав Балабан та Володимир Цибулько. До них приєдналися нардепи від ОПЗЖ Василь Німченко та Євген Балицький, а до відкритого мікрофону підходив головред «РБК-Україна» Сергій Щербина. Скайпом в ефір вмикався економіст Олександр Охріменко.

Загалом участь у програмі взяли 12 чоловіків та одна жінка. Заключну частину випуску «Українського формату» присвятили темі розриву стосунків із Росією, яка також уже не раз обговорювалась у програмі. Для початку навели статистику торгівлі України з Росією та бліци українців на тему.

Представник ОПЗЖ Василь Німченко ламаною російською вкотре наголошував, що політсила виступає за «совместное развитие» двох країн. Бо без Росії, на думку політика, у нас «не будет источников для существования».

Розмова в студії час від часу верталася до розслідування команди Дениса Бігуса.

«Варто журналісту (Бігусу — Авт.) поїхати на “передок” і спитати солдатів, наскільки вони зраділи відсутності деталей», — намагався змістити акценти Сергій Поярков. На що отримав від ведучого нагадування, що мова не про контрабанду, а про перепродаж деталей за завищеними цінами.

«Если б передавали безвозмездно… А так это госизмена. На их (корупціонерів — Авт.) руках — кровь солдат», — додав Ілля Кива.

Повернувшись до теми, слово взяв Нестор Шуфрич,  назвавши Росію «торговым партнером №1». «У нас две беды: Климкин и Супрун», — підвищив градус дискусії Василь Німченко.

Колапс від розриву торговельних стосунків з Росією прогнозував і завсідник російських ток-шоу, економіст Олександр Охріменко, якого долучили до дискусії скайпом.

«В России живут такие же люди», — додав Ілля Кива.

14 березня. «Право на владу», «1+1»

Участь у програмі взяли кандидати у президенти Анатолій Гриценко, Олександр Вілкул, Ігор Смешко, Олександр Шевченко і Руслан Кошулинський, генеральний прокурор України Юрій Луценко, екс-голова Одеської ОДА Михеїл Саакашвілі (скайпом), керівник Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назар Холодницький, очільник «Національного корпусу» Андрій Білецький (скайпом), виконавчий директор Transparency International Ukraine Ярослав Юрчишин, екс-заступник міністра юстиції Грузії Георгій Вашадзе та медіаюристка Тетяна Котюжинська.

Загалом до розмови долучились 11 чоловіків та 1 жінка.

Говорили про сутички під час виборчих перегонів, а також про конфлікт в оборонній галузі. Першим до мікрофону вийшов генпрокурор. Юрій Луценко привітав добровольців зі святом та почав хвалити відновлену армію. Що ж до скандалу з «Укроборонпромом», Луценко наголосив, що дати раду цій справі має Національна антикорупційне бюро України, принагідно критикуючи орган за бездіяльність.

Присутній у студії Ігор Смешко сказав, що без відома президента оборонних махінацій статися не могло. Руслан Кошулинський, коментуючи ситуацію, взагалі заявив, що «Укроборонпром» — це «паразит, створений владою Януковича». Тоді як давній опонент Луценка Анатолій Гриценко просто відмовчувався.

Коли ж екс-міністр оборони вийшов до мікрофону, з його вуст полилася прогнозована критика влади. Співведучий «Права на владу» Сергій Іванов нагадав постійні закиди у бік Гриценка з боку представників чинної влади щодо розкрадання армії. На що кандидат відповів: «Балаболка Бригінець уже програв мені суд» та що весною представників чинної влади «будемо саджати».

У свою чергу очільник Transparency International Ukraine Ярослав Юрчишин запитав у Гриценка, чому довіреною особою того на Волині став екс-регіонал Іван Смітюх. На це чіткої відповіді політик так і не надав.

Потому до розмови скайпом долучили лідера «Національного корпусу» Андрія Білецького. Включаючи політика в ефір, ведуча пригадала, як «1+1» звинувачували у затримці звуку під час включення Зеленського начебто для того, щоб дати йому змогу підготуватися до відповіді. «І це робили наші колеги-телевізійники. Це смішно», — прокоментувала закиди Наталя Мосейчук.

Білецький, вийшовши на зв'язок, критикував оточення Порошенка за корупцію в оборонці, а на питання ведучої, хто їх фінансує, відповів, що «Нацкорпус» працює на користь України.

Потому біля мікрофону у студії з’явився очільник Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назар Холодницький, який став перекидати відповідальність за корупційні скандали на інші профільні відомства. Мовляв, деякі важливі матеріали просто не доходять до антикорупційної прокуратури.

Чи знав Ситник (очільник НАБУ — Авт.), що в НАБУ беруть хабарі? — запитала Холодницького Мосейчук.

– Думаю, знав, — відповів Холодницький.

Згодом до хору критиків влади скайпом приєднався екс-президент Грузії і екс-голова Одеської ОДА Міхеїл Саакашвілі, який того ж вечора дав інтерв’ю телеканалу «Наш» Євгенія Мураєва.

Саакашвілі підтвердив, що на 1 квітня вже купив квиток до України, і розкритикував українську владу та антикорупційні органи.

Далі до мікрофону вийшов кандидат у президенти Олександр Вілкул. Він ствердив, що перебуває «не в фейковой, а в реальной оппозиции», і звернувся до закордонних партнерів з вимогою звернути увагу на «Украину Порошенка».

Коли ж кандидат заговорив про війну з Росією, отримав ремарку від співведучого, що «якби у вашій владі не було міністрів-громадян РФ, то можливо й війни не було б». Коли ж Вілкул намагався «перевести стрілки» на чинну владу, наразився ще й на порцію критики від Наталі Мосейчук, яка попросила його не йти від питань про часи Януковича, коли він теж був при владі.   

Нотки позитиву в розмову намагався внести екс-заступник міністра юстиції Грузії, а нині соратник Петра Порошенка Григорій Вашадзе, говорячи про успішність українських реформ.

Коли місце біля мікрофону зайняв Руслан Кошулинський, розмова знову повернулася до критики влади. Потім кандидат підписав меморандум про чесні вибори, які «1+1» пропонує всім кандидатам-учасникам.  

Далі слово мав кандидат Олександр Шевченко. Йому ведуча також давала ексклюзивну можливість висловлюватися після виступу кожного з гостей. Лідер партії УКРОП наголосив, що чинних можновладців не можна допустити на повторний термін.

Наприкінці програми також навели дані соцопитувань компаній «Рейтинг» і «Социс». Згідно з першими, Володимир Зеленський має 24,7% електоральної підтримки серед тих, хто визначився з кандидатом, Юлія Тимошенко надбала 18,3, а Петро Порошенко — 16,3%. За інформацією від «Социса», трійка лідерів виглядає аналогічно, проте згадані кандидати мають 27,7, 19,6 та 14,8% відповідно. Останнім біля мікрофону виступив Ігор Смешко, покритикував роботу українських спецслужб.

Попри те, що повноцінного представництва влади (принаймні, Петра Порошенка) у студії не було, «Право на владу» відрізняється від інших ток-шоу і розмаїттям думок, і гострими запитаннями, які дозволяють собі ставити ведучі.

15 березня, «Народ проти», ZIK

На цей раз на ефір до Наташі Влащенко завітали: кандидат у президенти Юрій Дерев’янко (якого представили лише як нардепа), нардепи Сергій Соболєв («Батьківщина»), Артур Герасимов (лідер фракції «Блоку Петра Порошенка»), Михайло Добкін («Опозиційний блок»), журналіст Сергій Щербина («РБК-Україна»), політкоментатори Роман Реведжук та Володимир Бойко, юристка Анна Маляр, директор міжнародної організації «Євразійська демократична ініціатива» і ведучий Прямого каналу Пітер Залмаєв, екс-керівник Донецької ВЦА Павло Жебрівський, заступник міністра з питань тимчасово окупованих територій Юрій Гримчак, радник Міністра внутрішніх справ Зорян Шкіряк та політкоментатор Сергій Таран. Скайпом до студії вмикався представник полку «Азов» Сергій Коротких.

Разом — 13 чоловіків та 1 жінка. Першу парою біля бар’єру стали Сергій Соболєв та Пітер Залмаєв. Чому автори проекту «пом’якшили» ситуацію, не звівши разом, наприклад, опонентів Соболєва та Герасимова (який, менше з тим, активно коментував з місця), не зрозуміло.

Йшлося про вирок американському політтехнологу Полу Манафорту, який раніше співпрацював із Віктором Януковичем, та можливу співпрацю керівника НАБУ Артема Ситника і екс-кандидатки на посаду президента США Гіларі Клінтон. Про яку днями заявив нардеп Борислав Розенблат. Крім того, згадали і нещодавню заяву Порошенка про українську ядерну зброю.

Відновлення ядерного потенціалу України категорично заперечили лідер фракції БПП Артур Герасимов та політкоментатор і ведучий Прямого Пітер Залмаєв. У цей час щирий симпатик чинної влади Роман Реведжук згадав соратнику Тимошенко Соболєву спроби підкупу виборців з боку представників «Батьківщини». Водночас змовчавши про аналогічні звинувачення на адресу команди чинного президента. Про що відразу ж нагадав нардеп Соболєв.

Далі учасники дискусії заговорили про ефективність Мінських угод, а нардеп з «Опоблоку» Добкін нагадав про платіжки за комунальні послуги з непомірно великими для простих людей цифрами. Підсумовуючи перший дискусійний блок, резонер «Народу проти» Максим Бужанський ствердив, що пересварки політиків грають на руку кандидату Зеленському.

Активним цього вечора був лідер фракції БПП Артур Герасимов. Щоправда, говорив він про те, про що й завжди: про відновлену армію, Порошенка, якого бояться в Росії, та активізацію проросійських сил, щоб не допустити чинного керівника держави на другий термін.

Другою парою спікерів стали кандидат у президенти Юрій Дерев’янко та екс-керманич Донецької ВЦА Павло Жебрівський, які теж не виглядали опонентами. Мова пішла про скандал в оборонній галузі та конфлікт між Генпрокуратурою, НАБУ та САП. Вклинившись у дискусію, нардеп Добкін зауважив, що «они (влада — Авт.) там все — Свинарчуки».

В цей час Реведжук підколов кандидата Дерев’янка участю у прориві кордону Міхеїла Саакашвілі та запитав, де обидва гастролюватимуть далі. Помітно, що Реведжук цього разу виступав «тролем», який іронізував над опонентами чинного президента. Будучи, як відомо, вкрай не толерантним до сарказму у власний бік.

Максимально підняв градус дискусії Бужанський, зіронізувавши, що в студії постійно сперечаються представники однієї й тієї ж «оранжевой банды». На це критично відреагували чимало з запрошених, попросивши спікера добирати слова.

Третьою парою стали радник Арсена Авакова Зорян Шкіряк та заступник міністра окупованих територій, завсідник програми Юрій Гримчак. Говорили ж про ймовірне протистояння між президентом і МВС.

За словами Гримчака, конфлікту немає. А от Зорян Шкіряк ледве стримував агресію після запитання Влащенко про те, чи контролює МВС «Національні дружини». Політик заперечив це та звинуватив ведучу у маніпуляціях. Аваков, за словами Шкіряка, «ні під кого не лягає».

Скайпом до дискусії долучили представника батальйону «Азов» Сергія Коротких, який свого часу був неонацистом у Росії. Той покритикував Петра Порошенка за корупцію та сказав, що для нього головне — кримінальні справи, а от «судьба выборов нам не интересна».

Захищати лідера взявся нардеп Герасимов. У критиці на адресу Порошенка він убачає підступи проросійських сил, які бачать, що чинний президент точно виходить до другого туру.

«Порошенко не выберут, свыкайтесь с этим», — опонував Михайло Добкін.

Добкін та Гримчак сформували четверту пару біля бар’єру. А мова наприкінці програми зайшла про можливість проходу українських кораблів під Керченським мостом, а також про долю полонених українських моряків у Росії.

Кінцівка програми була найбільш емоційною. Спочатку Михайло Добкін сказав Гримчаку, що «вы (чинна влада — Авт.) — мыши на международной арене». А коли почув критику від Романа Реведжука, відповів тому: «Сидит здесь в белых носках, порохобот хренов». Насамкінець Володимир Бойко додав, що вважає формування на кшталт «Нацдружин» мародерами.

Влащенко вела випуск досить впевнено, не дозволяючи гостям агітувати за своїх або проти чужих, тож випуск вийшов порівняно змістовним.

15 березня, «Ехо України», Прямий

Гостями Матвія Ганапольського були радник Авакова Зорян Шкіряк, нардепи Олексій Гончаренко та Олександр Лівік (БПП), Олег Купрієнко (Радикальна партія Ляшка), кандидат у президенти Руслан Кошулинський, екс-нардеп від «Батьківщини» Андрій Сенченко, політкоментатори Олександр Палій, Валентин Якушик, Тарас Чорновіл та Валентин Гладких, волонтер Мирослав Гай. Тобто 11 чоловіків.

Традиційно більшість гостей студії були прихильниками Петра Порошенка. Говорили про перебіг виборчої кампанії. Як і раніше, Володимира Зеленського та Юлію Тимошенко згадували в негативному ключі, а Петра Порошенко — у позитивному.

15 березня, «Протистояння», NewsOne

До студії телеканалу у п’ятницю прийшли екс-генпрокурор України Святослав Піскун, журналіст Юрій Молчанов, Дмитро Співак, який очолює платформу «Національна стратегія розвитку» та нещодавно став ведучим каналу ZIK, політкоментатори Михайло Чаплига, Валерій Димов, Олександр Антонюк, Ігор Рейтерович, Володимир Цибулько, прес-секретар «Правого сектору» Артем Скоропадський, екс-радник президента Ющенка Валерій Івасюк, нардепи Нестор Шуфрич (ОПЗЖ) та Ігор Мосійчук (РПЛ). Тобто 12 чоловіків.

У стартовій частині ток-шоу говорили про мовний законопроект, до того вже обговорюваний в ефірі «Українського формату» в середу. У другій частині — про ставлення українців до росіян.

У заключному блоці «Протистояння» ведучі та гості сперечалися, чи має Україна платити пенсії мешканцям окупованих територій Донбасу.

Виготовленняцього моніторингового звіту стало можливим завдяки підтримці американського народу, що була надана через проект USAID «Медійна програма в Україні», який виконується міжнародною організацією Internews. Зміст матеріалів є виключно відповідальністю громадської організації Детектор медіа та необов’язково відображає точку зору USAID, уряду США та Internews.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
Скріншот ZIK
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
5038
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду