Тетяна Гнєдаш: «Сьогодні я вже уявляю, який серіал ітиме в ефірі в березні 2013 року»

18 Липня 2011
21172
18 Липня 2011
12:10

Тетяна Гнєдаш: «Сьогодні я вже уявляю, який серіал ітиме в ефірі в березні 2013 року»

21172
Головний продюсер телеканалу «Україна» – про найближчі плани щодо серіального виробництва
Тетяна Гнєдаш: «Сьогодні я вже уявляю, який серіал ітиме в ефірі в березні 2013 року»

У новому сезоні телеканал «Україна», натхненний успіхом «Марусі», продовжить займатися розробкою та виробництвом серіалів у різних жанрах. Зокрема, йдеться про теленовели, телемувіки, сімейну сагу і ситком.

 

Детальніше про найближчі плани групи щодо серіального виробництва у бліц-інтерв'ю ТК розказала головний продюсер ТРК «Україна» Тетяна Гнєдаш.

 

- Телеканал «Україна» вже заявляв про запуск продовження теленовели «Маруся». Це буде останнє продовження чи ви й надалі розвиватимете цей проект?

- Третій сезон має назву «Маруся. Випробування». У фіналі глядачі побачать сім весіль і абсолютний хепіенд. Тож поки що продовження історії ми не плануємо.

 

- Чи бачите ви перспективу розвитку теленовел? Чи «Україна» все-таки робитиме ставку на праймовий продукт в інших жанрах?

- Перспектива розвитку теленовел є, вона дуже чітка, всеосяжна і непереможна. Питання лише в тому, що з плином часу формат теленовели вимагає змін. І ми працюємо над цим: якість історії, динаміка розповіді, персонажі, новий індустріальний підхід до планування виробничого процесу, політика подальшого просування готового продукту тощо.

 

- Але нині теленовели в пік-праймі на українських каналах майже не виходять.

- Це такий період, експерименти, мода на «вегетаріанський продукт». Нічого, поекспериментують, трошки схуднуть і повернуться до нормального споживання м'яса і риби. Серіали - це те, чого глядачі завжди вимагатимуть, на що завжди чекатимуть. «Маруся» вийшла у пік-праймі і здобула переконливий результат.

 

- Чи задоволені ви прем'єрою серіалу «Амедіа» «Чоловік у мені», який із червня виходить у слоті «Марусі» (його показники нижчі, ніж у «Марусі», однак це не типовий для каналу продукт, він розрахований на молодшу аудиторію)?

- Звісно, ми б воліли бачити вищі показники. Проте ще є час. Почекаємо.

 

- Раніше ви згадували, що розробляєте дві історії - «Нахалка» та «Подробности письмом». Що це за проекти і на якому етапі їх виробництво?

- Короткі серіали й телемувіки наразі на різній стадії сценарного виробництва. Поки що все йде так, як було заплановано.

 

- Які ще плани щодо виробництва серіалів у групи «Україна» на цей рік? Над сценаріями яких проектів ви працюєте?

- Чудове запитання. Щойно я повернулася з Москви. Там триває знімальний період нового серіалу каналу «Україна» - «Катрусина Любов». Режисер-постановник Дмитро Гольдман - відома і видатна фігура російськомовного серіального руху. Коли до його рук потрапив сценарій, він швидко прилетів до Києва. Ми поспілкувалися і зрозуміли, що на нас чекає захоплива подорож, бо немає нічого цікавішого за створення нового світу. Ми вирішили «вжарити рок-н-рол у цій хаті», а якщо серйозно: неймовірна історія, кастинг, режисерська розробка, склад знімальної групи - ми маємо всі складові для успіху. Прем'єра взимку. Нині також на завершальній стадії написання сценарію серіалу «Джамайка»: чотири жінки й один чоловік, кому він дістанеться? Я знаю, кому, але не скажу. В проекті ще низка цікавих ідей.

 

- Після невдалих спроб виробництва ситкому («Непрухи», «Попелюшка з причепом») чи залишились у вас плани створити проект у цьому жанрі? Чому, на вашу думку, пілотні сезони цих ситкомів були невдалими? І що потрібно «Україні» для створення успішного ситкому?

- Ситком - дуже специфічний, особливо складний жанр. Що з цим робити? Просто прийняти цей факт і не здаватися. Ми не припиняємо руху в цьому напрямку. В новому сезоні на каналі планується прем'єра нового проекту в цьому жанрі. Коли побачимо змонтований матеріал, повідомимо докладніше.

 

- На якому етапі виробництво саги «Москалі»? Чи завершився тендер на підрядника і чи відомо вже, хто зніматиме цей серіал? Чи відомий уже режисер? Раніше ви повідомляли про переговори щодо спільного виробництва з західними студіями. Чим завершилися ці переговори? Коли ви плануєте розпочати зйомку проекту? Чи буде у вас російський партнер?

- Тендер триває. Переговори не припиняються. Режисери «рвуться в бій». Але потрібен час, ретельна підготовка і значний бюджет для реалізації такого масштабного проекту. Тож зараз я можу сказати лише одне: «Москалі» будуть.

 

- Чому ТРК «Україна» у виробництві серіалів співпрацює саме з продакшном RUmedia?

- У затверджених планах каналу «Україна» лише довгих серіалів - шість назв. «Ру-медіа» виробляє для нас два. Чому? Тому що вони поки що запропонували нам краще співвідношення у питанні «ціна - якість» Що буде далі - побачимо.

 

- Які продакшни зазвичай беруть участь в оголошених «Україною» тендерах?

- Всі, які мають досвід у виробництві серіальних форматів.

 

- На якому рівні у керівництві групи «Україна» приймаються рішення про запуск нового серіалу?

- Серіали - це лише один із сегментів великої структури, що має назву «власне виробництво каналу». І будь-яке рішення - результат ретельного планування. Тож сьогодні я вже уявляю, який серіал ітиме в ефірі, наприклад, у березні 2013 року.

 

- Які кошти виділено цього року на виробництво серіалів? Чи будуть це тільки низькобюджетні проекти? Можете назвати бюджет одного епізоду «Марусі»?

- Кошти достатні для того, щоби створити якісний продукт. Бюджет одного епізоду «Марусі» нижчий, ніж у подібного контенту, який, зазвичай, замовляють у Росії.

 

- Скільки людей займаються написанням сценаріїв? Як організовано їхню роботу? Чи проводяться якісь дослідження перед обранням тем для нових сценаріїв? З якими жанрами вам найцікавіше працювати?

- Структура сценарної групи на довгому проекті стандартна: головний автор, п'ять сюжетчиків та десять діалогістів, плюс редакторський склад, плюс склад різних консультантів, залежно від тематики історії. Наприклад, на проекті «Джамайка» з нами співпрацюють представники МВС України, колишні жінки-в'язні та психологи.

 

Звісно, перш ніж зупинити свій вибір на якійсь конкретній історії і почати її сценарну розробку, ми вивчаємо кон'юнктуру глядацьких очікувань. Поки що в лідерах - мелодрама. Я так думаю, що мелодрама буде попереду всієї планети ще років сто. Питання в її новому звучанні. Пам'ятаєте оркестр Гленна Міллера? Диригент і композитор стверджував, що запорука зіркового успіху не в нових музичних інструментах, а в тому, щоб домогтися нового звучання від традиційного оркестру. Він домігся. Так само зі старими, перевіреними часом жанрами - переможе той, хто здобуде нове звучання: нового героя, нову систему мотиваційних координат, новий персонажний ряд, відчує новий пульс розповіді і навчиться дивувати глядача не щосерійно, а щохвилинно.

 

- Наскільки пропозиція на ринку відповідає вашим потребам?

- Питання контенту - ключове для всіх каналів. Продукту не вистачає. Тож триває постійна боротьба за нові цікаві пропозиції. Водночас, на всіх каналах тривають експерименти з власним виробництвом. Спостерігаємо, робимо висновки, рухаємося вперед.

 

- Чи плануєте знімати серіали на базі власного продакшну? Чи плануєте ви будувати нові павільйони?

- Вірогідність є. Це питання наразі вивчається.

 

- Чи відомо вам, чому «1+1» так і не запустив серіалу «Пончик Люся»?

- Ви помиляєтеся. Серіал «Пончик Люся» вже давно відзнятий та змонтований. Маю надію колись побачити його в ефірі.

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
21172
Коментарі
12
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
...
4655 дн. тому
Какой-то один урод (-ка) под разными никами с одного адреса с интервалом в несколько минут поливает грязью светлого и талантливого человека. Таня, не обращайте внимания. Вы лучшая сегодня, Вы это должны знать. Работайте и несите людям тепло. А завистливые тетки усохнут и отвалятся. Собаки лают, караван идет.
знаем-плавали
4659 дн. тому
Моська сумасшедшая она... упаси господи с ней работать
ddd
4659 дн. тому
А по поводу великого таланта Т. Гнедаш слышали другое. "У тебя есть один мужик ГнедАш, таланта никакого, но крапает, народу нравится, если не дорогой - продай" - цитата одного из русских телевизионных менеджеров. Так что вот есть и такое мнение...ничего личного.
ddd
4659 дн. тому
Ага, повезло Украине, а особенно Ткаченко, как утопленнику, прости Господи!...
...
4666 дн. тому
Красотка, однако.
фыва
4666 дн. тому
Татьяна пишет о настоящих чувствах! именно поэтому сериалы, автором сценариев которых она является, очень популярны среди зрителей.
Видел и знаю!!!
4667 дн. тому
"Недоторканые" - это просто мега супер гипер экстра сверх шедевр!!! Гнедаш с Паперником тогда оттянулись на всю катушку. Молодцы, ребята! У меня все серии есть.
ларри
4667 дн. тому
Таня, верните сериал недоторкани в эфир!!!!!!
12345
4668 дн. тому
Украине повезло с Гнедаш! А Ткач дурак!
Знавець
4668 дн. тому
І що, від цього малорасєянська примітивщина Гнєдаш - перестала бути примітивщиною? :)
Знавцю
4668 дн. тому
Благодаря именно ее "вульгарной примитивщине" канал 1+1 за прошлые выходные впервые занял первое место по обеим аудиториям. Вам на это начхать, а менеджмент плюсов усцался от счастья.
Знавець
4668 дн. тому
Гнєдаш завжди писала вульгарнуу примітивщину, розраховану на сопливих тіток із середньою освітою. У цьому відношенні вона та канал "ДонбасІна" знайшли один одного. :)
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду