Голова Нацради Віталій Шевченко: ініціативу створенням СМ на базі ОДТРК ми сприймаємо як волюнтаризм

21 Вересня 2005
1374
21 Вересня 2005
16:27

Голова Нацради Віталій Шевченко: ініціативу створенням СМ на базі ОДТРК ми сприймаємо як волюнтаризм

1374
Як уже повідомляла ТК, Держкомітет з питань телебачення і радіомовлення заявляв про бажання створити канал Суспільного мовлення на базі ОДТРК - це може розпочатися вже з жовтня 2005 року.
Голова Нацради Віталій Шевченко: ініціативу створенням СМ на базі ОДТРК ми сприймаємо як волюнтаризм
На сьогоднішньому засіданні Нацради заступник голови Держкомтелерадіо Віктор Петренко звернувся до членів Нацради з проханням надати ліцензію під цей проект: „Я згодний із зауваженнями щодо ситуації в секторі державного телебачення і радіо − не всі мають достатнє фінансування. Тож, виходячи з того, що в нашій державі висловилися за необхідність передумов створення СМ; ми вважаємо можливим розпочати роботу над створенням СМ на базі ОДТРК. Таким чином, збережемо ті частоти в державному секторі, і нам не доведеться шукати нові частоти під СМ. І тоді всі телеканали робитимуть спільний продукт, який зможе використовувати і УТР. Таким чином, ми збираємося забезпечити інформування про всю Україну, адже навіть на НТКУ такої панорами про країну немає”.

У членів Нацради виникло багато питань щодо того, чи не суперечить це самій ідеї СМ, однак Петренко наголошував, що це експериментальний варіант.

Як уже повідомлялося, в конкурсі Нацради на мовлення соціального спрямування беруть участь і ОДТРК, поряд з іншими телекомпаніями. У зв’язку з заявами Держкомтелерадіо, переможці у цих конкурсах будуть визначені за тиждень. На сьогоднішньому брифінгу, коментуючи цю ситуацію, члени Нацради заявляли, що вони незадоволені коментарями Петренка. Голова Нацради Віталій Шевченко зазначив: „Цю ініціативу ми сприймаємо як волюнтаризм. Ми маємо прикрий досвід Росії щодо створення СМ і знаємо, що з цього вийшло, зараз ми ризикуємо повторити цей досвід. Ми будемо звертатися і до ОДТРК, інформувати їх про те, що ефіром вони мають розпоряджатись самі, а не так, як їм нав’язує державна установа”.

Член Нацради Тетяна Лебедєва підкреслила: ”Ми маємо зробити все, щоб ОДТРК не розглядались як медіаресурс на майбутні вибори. Від деяких ОДТРК ми маємо цікаві ідеї. Наприклад, Запорізька ОДТРК підписала угоду з Словаччиною, Угорщиною, і Румунією щодо обміну програмами”.

Наталія Данькова, "Детектор медіа"

"Усі матеріали з проблематики створення Суспільного мовлення в Україні та реформування державних ЗМІ „Детектор медіа” публікує за підтримки МФВ „Відродження”"

Читайте також:

Що стоїть за проектом створення «українського телевізійного каналу територіальних громад»?

Юрій Сторожук: для створення Суспільного мовлення потрібен незалежний мовник

Як нам реформувати державне телебачення - буде вирішувати Іван Чиж?!
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
"Детектор медіа"
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1374
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду