Про що говорили в етері спільного телемарафону 18 вересня 2024 року

Про що говорили в етері спільного телемарафону 18 вересня 2024 року

19 Вересня 2024
117

Про що говорили в етері спільного телемарафону 18 вересня 2024 року

Софія Скиба
головна редакторка інформаційної агенції «Перший Криворізький»
117
Держбюджет на 2025 рік та скандал у Торонто через пропагандистський фільм.
Про що говорили в етері спільного телемарафону 18 вересня 2024 року
Про що говорили в етері спільного телемарафону 18 вересня 2024 року

«Детектор медіа» щодня відстежує головні теми, гостей та тенденції в етері спільного марафону «Єдині новини #UAРазом» й окремо аналізує якість мовлення.

Телеканали: «Ми — Україна», ICTV/СТБ, «Рада»

Блоків «Інтер» та «1+1» у національному етері цієї доби не було.

Зміну позиції організаторів кінофестивалю у Торонто щодо показу стрічки російської пропагандистки Анастасії Трофімової обговорювали у блоці «Ми — Україна» із науковим співробітником Інституту історії Нацакадемії Олександром Алфьоровим. Він нагадав, що фільм «Русские на войне» знятий на незаконно окупованій території Україні. Та розкритикував роботу дипломатичного корпусу України в Італії, де показ цього фільму допустили на Венеційському фестивалі. 

Оглядач Валентин Гладких розмірковував про взаємини України з Іраном, який назвав недружньою до нас державою. 

Заступниця голови комітету парламенту з питань фінансів, податкової та митної політики Ольга Василевська-Смаглюк («Слуга народу») була гостею студії «1+1». Вона говорила зокрема про те, як складно отримати кредит у банку.  І що на ліквідацію наслідків ударів російських окупантів по Каховській ГЕС не вистачає коштів у бюджеті. 

У блоці ICTV/СТБ із Ганною Новосад, колишньою міністеркою освіти та науки України, говорили про освіту онлайн. Вона розмірковувала про якість освіти, яку отримують протягом останніх років українські діти. Гостя сказала, що на повністю дистанційній освіті зараз пів мільйона дітей, інші вчасться у змішаному форматі та очно.

Велику приватизацію коментував Олексій Соболев, перший заступник міністра економіки України. Він закликав українців не критикувати продажі в час війни, а подивитись на сайті Prozorro, як активно йшли торги. 

Народний депутат України, член комітету фінансів, податкової та митної політики Олексій Леонов коментував питання бюджету на 2025 рік. У тому числі він розповідав про потреби на утримання оборонної сфери.

Сили оборони України знищили великий арсенал ракетних та артилерійських боєприпасів у російському Торопці. Цю подію коментував зі студії наживо голова української делегації в ПАРЄ  Євген Чернєв («Слуга народу»). Такі удари української армії можуть деморалізувати росіян — військових і цивільних — та створити певний запит на завершення війни, вважає спікер.


Також у блоці «Рада» показували брифінг спікера Верховної Ради Руслана Стефанчука.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
117
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду