Про що говорили в етері спільного телемарафону 14 вересня 2024 року

Про що говорили в етері спільного телемарафону 14 вересня 2024 року

16 Вересня 2024
238

Про що говорили в етері спільного телемарафону 14 вересня 2024 року

Софія Скиба
головна редакторка інформаційної агенції «Перший Криворізький»
238
День українського кіно та евакуація із Куп’янщини.
Про що говорили в етері спільного телемарафону 14 вересня 2024 року
Про що говорили в етері спільного телемарафону 14 вересня 2024 року

«Детектор медіа» щодня відстежує головні теми, гостей та тенденції в етері спільного марафону «Єдині новини #UAРазом» й окремо аналізує якість мовлення.

Телеканали: «1+1», «Рада», «Ми — Україна».

Блоків «Інтера» та ICTV/СТБ у національному етері цієї доби не було.

У  «Нічній варті» блоку «1+1» обговорювали тему історичних стосунків із Польщею. Експертка Українського центру безпеки та співпраці Аліна Понипаляк сказала, що сьогодні важливо зберігати історичну пам'ять, зокрема, українців у Другій світовій війні. Важливо помічати довколоісторичні закиди й пам'ятати, що історичні маркери використовує російська пропаганда. 

О 2-й ночі в марафоні повторили дискусійну студію, яка була в етері буквально кількома годинами раніше. У студії говорили з дипломатом Олександр Харою, експертом Центру оборонних стратегій, та Павлом Клімкінім, колишнім міністром МЗС. Однією з тем обговорення став плани перемоги України, який президент Володимир Зеленський планує передати президенту США Джо Байдену.

На світанку показали запис інтерв'ю з олімпійською чемпіонкою, фехтувальницею Ольгою Харлан. До того воно вже було в етері 16 та 17 серпня цього року.

У «Марафон. Ранок» у блоці «1+1» готували кіфлики та із психоаналітикинею Анною Кушнерук,  говорили про меланхолію й осінь, фізичну активність та психічне здоров’я. Гостем запросили музиканта Олександра Положинського, який нещодавно презентував спільний музичний твір із Тарасом Петриненком.

До Дня українського кіно «Рада» зробила виїзну студію на знімальній локації фільму «Жіночий лікар». Акторка Надія Левченко розповідала про нюанси роботи на знімальному майданчику. 

Розмовляли з Олександром Соколенком, військовим 79-ї окремої штурмової бригади, який приїхав на кілька днів із курахівського напрямку фронту. 

Онлайн говорили із режисером Мирославом Слабошпицьким, який розповів про зйомки стрічки за кордоном із актором Шоном Пенном. Також говорили про національну кіношколу. 

У блоці «Ми-України» говорили про ситуацію неподалік Куп’янська, де посилились обстріли російської армії. Її коментував Андрій Беседін, начальник Куп'янської міської адміністрації, розповідав про евакуацію.

Виконавчий директор українського центру безпеки та співпраці Дмитро Жмайло казав, що Росія систематично намагається залякувати захід. Агресор вже застосовує весь арсенал атак, який у нього є, тому на ескалацію розраховувати не варто.


В етері було й інтерв'ю із британським правозахисником, головою міжнародної правозахисної компанії Джейсоном Макк'ю, який представляє Україну в міжнародних судах. Він вважає, що у воєнних злочинах винен не лише Владімір Путін й не лише він має сидіти на лаві підсудних у кримінальному суді. Ідеться про тисячі росіян. А причетні до воєнних злочинів всі росіяни.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
238
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду