Про що говорили в етері спільного телемарафону 9 вересня 2024 року

Про що говорили в етері спільного телемарафону 9 вересня 2024 року

10 Вересня 2024
122

Про що говорили в етері спільного телемарафону 9 вересня 2024 року

Софія Скиба
головна редакторка інформаційної агенції «Перший Криворізький»
122
Безпека депутатів та мирні перемовини.
Про що говорили в етері спільного телемарафону 9 вересня 2024 року
Про що говорили в етері спільного телемарафону 9 вересня 2024 року

«Детектор медіа» щодня відстежує головні теми, гостей та тенденції в етері спільного марафону «Єдині новини #UAРазом» й окремо аналізує якість мовлення.

Телеканали: «Інтер», «Рада», «1+1», ICTV/СТБ. 

Блоку «Ми — Україна» у національному етері цієї доби не було.

У нічному блоці марафону працювала команда «Інтера». Протягом шести годин показували повтори, зокрема інтерв’ю з українським  артистом Володимиром Горянським, яке вперше показали 9 червня цього року й з того моменту вже тричі транслювали для глядачів.

Олег Лісний, політичний коментатор, у студії «Ради» розмірковував про результати зустрічі у форматі Рамштайн. Ішлось про дозвіл завдавати ударів іноземною зброєю по території Росії. Гість додав, що для звільнення Криму Україні потрібна потужна морська коаліція й у цьому питанні конференція була успішною.

Народний депутат Сергій Євтушок («Батьківщина») коментував удари російськими дронами й ракетами по цивільних будівлях. Зокрема падіння уламків дрона в урядовому кварталі. Депутат припустив, що «шахед» зміг потрапити до урядового кварталу через нестачу протиповітряної оборони. Також його спитали, чи почуваються депутати у безпеці після події.

Павло Фролов, народний депутат від «Слуги народу», розмірковував про допомогу переселенцям. Він сказав, що, за оцінками експертів, близько 4 мільйонів українців повністю втратили житло. Це більше ніж населення Хорватії. Депутат додав, що наразі планують запустити аудит нерухомості комунальної та державної власності, яку можна адаптувати для проживання людей.

Білоруський медійник Сергій Пеляса у гостьовій студії «1+1» говорив про ситуацію в Білорусі. Він сказав, що самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко перекидає війська до кордонів з Україною. Процес активізувався після Курської операції ЗСУ. Ще гість розповів, як білоруська пропаганда виправдовує потрапляння російських БПЛА на території країни.


З міжнародним оглядачем Олександром Харою говорили про ймовірні мирні переговори між Україною та Росією. Він сказав, що неможливо знайти форму співіснування між країнами, оскільки дипломатично неможливо завершити геноцидну війну.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
122
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду