Про що говорили в етері спільного телемарафону 7 вересня 2024 року

Про що говорили в етері спільного телемарафону 7 вересня 2024 року

8 Вересня 2024
56

Про що говорили в етері спільного телемарафону 7 вересня 2024 року

Софія Скиба
головна редакторка інформаційної агенції «Перший Криворізький»
56
Підвищення податків та пенсійна реформа.
Про що говорили в етері спільного телемарафону 7 вересня 2024 року
Про що говорили в етері спільного телемарафону 7 вересня 2024 року

«Детектор медіа» щодня відстежує головні теми, гостей та тенденції в етері спільного марафону «Єдині новини #UAРазом» й окремо аналізує якість мовлення.

Телеканали: «1+1», «Рада».

Блоків «Інтера», ICTV/СТБ та «Ми — Україна» у національному етері цієї доби не було.

У програмі «Нічна варта», яка виходить у блоках телеканалу «1+1», говорили про так зване «перезавантаження» українського уряду. Гостями студії були директор «Центру досліджень проблем громадянського суспільства» Віталій Кулик та дипломат Олександр Хара. Кулик сказав, що Кабмін наразі просто структура, яка реалізує політику Офісу президента. І від перезавантаження уряд не отримає нової якості, оскільки оновлення відбувається за людей, які вже працювали у чинній системі. Також обидва гості погодились, що президенту та Банковій не вдасться перекинути усю відповідальність на тих, хто пішов у відставку. Цей випуск протягом трьох годин показали тричі.

Леся Забуранна, народна депутатка від «Слуги народу», говорила про ймовірне підвищення податків. Вона сказала, що важливо внести зміни до державного бюджету на 2024 рік, бо необхідно виділити додаткові 500 мільярдів гривень на забезпечення військових. Гостя додала, що голосів за підвищення податків не вистачило через опозиційних депутатів, які нібито виступали з політичними гаслами.

З 7 до 10 ранку в етері марафону показали програму «Марафон. Ранок». Новинні випуски протягом трьох годин готувала команда «1+1». Цього дня телеканал був в етері марафону протягом 15 годин.

У блоці «Ради» про російську пропаганду говорили із радником керівника Офісу президента Сергієм Лещенком. Ішлось про псевдодокументальний фільм «Росіяни на війні», який росіянка привезла на Венеційський кінофестиваль.

Про пенсійну реформу розмірковував народний депутат Михайло Цимбалюк («Батьківщина»). Він сказав, що уряд має проводити дискусії з нардепами, експертами та громадянами щодо пенсійної реформи. Оскільки вона потребуватиме створення додаткового пенсійного фонду, який має гарантувати збереження коштів та відповідне управління ними.


Народна депутатка Марина Бардіна («Слуга народу») говорила про конференцію «Рамштайн» та дипломатичну роботу президента Володимира Зеленського. Також  депутатка розмірковувала про важливість посилення протиповітряної та протиракетної оборони України.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
56
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду