Про що говорили в етері спільного телемарафону 29 липня 2024 року

Про що говорили в етері спільного телемарафону 29 липня 2024 року

30 Липня 2024
37

Про що говорили в етері спільного телемарафону 29 липня 2024 року

Софія Скиба
головна редакторка інформаційної агенції «Перший Криворізький»
37
Участь Зеленських у медконференції та благодійність Пінчуків.
Про що говорили в етері спільного телемарафону 29 липня 2024 року
Про що говорили в етері спільного телемарафону 29 липня 2024 року

«Детектор медіа» щодня відстежує головні теми, гостей та тенденції в етері спільного марафону «Єдині новини #UAРазом», а також окремо аналізує якість мовлення.

Телеканали: «Інтер», «Рада», «1+1», ICTV/СТБ. 

Блоку «Ми — Україна» у національному етері цієї доби не було.

У блоці «Інтера» про мобілізацію в Росії говорили з політичним оглядачем Ігорем Рейтеровичем. За його словами, росіяни намагаються провести так звану гібридну мобілізацію, використовуючи заохочення у вигляді високих зарплат. Таке рішення прийняли через те, що попередня хвиля призвела до виїзду з Росії 600 тисяч економічно активних чоловіків.

Також тему мобілізації коментував соціолог Олександр Шульга, який сказав, що основна проблема України — не Володимир Путін, а російське суспільство. Оскільки росіяни так само воюватимуть проти українців за будь-якого іншого президента.

Дмитро Соломчук, народний депутат від «Слуги народу», у студії телеканалу «Рада» розповів про експорт українського зерна. Він сказав, що наразі аграрії не отримують великих прибутків, оскільки торішня логістика була дуже дорогою. Цьогоріч логістика дешевша, проте все ще не досягла довоєнного часу. За словами Соломчука, прибутки отримують ті, хто займається тваринництвом.

Про військову медицину говорили із заступницею міністра оборони Наталією Калмиковою. Ішлось про результати 1-го міжнародного медичного Конгресу з військової медицини та ментального здоровʼя. Гостя сказала, що перший і найголовніший результат події — участь у ній президента України Володимира Зеленського та благословення від його дружини Олени Зеленської. Далі з Калмиковою також говорили у студії «1+1», ICTV та СТБ.

Підвищення податків коментувала народна депутатка Ольга Василевська-Смаглюк («Слуги народу»). Говорили про те, що на утримання військових не вистачає коштів, тому необхідно підвищити податки. Депутатка додала, що підвищення не можна було спрогнозувати, бо це вимушений хід через затримку американської допомоги.

У блоці «1+1» про цукровий діабет говорили з лікаркою Оленою Комар. Вона сказала, що проблема діабету в Україні зумовлена його пізнім виявленням. Під час розмови гостя розповіла про типи діабету та причини їхньої появи.

У новинному слоті телеканалів ICTV та СТБ кілька разів показали сюжет з ознаками замовності про медичний Конгрес із військової медицини та ментального здоровʼя. У ньому нагадати про мережу реабілітаційних центрів Recovery та її засновників – родину Пінчуків. Журналістка назвала Пінчуків  бізнесменами та філантропами. Крім медичної мережі, у матеріалі також ішлось про програми Фонду Олени Пінчук. Нагадаємо, що Віктору Пінчуку належить медіахолдинг StarLight Media, до якого входять телеканали-учасники марафону.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
37
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду