Про що говорили в етері спільного телемарафону 21 липня 2024 року

Про що говорили в етері спільного телемарафону 21 липня 2024 року

22 Липня 2024
172

Про що говорили в етері спільного телемарафону 21 липня 2024 року

Софія Скиба
головна редакторка інформаційної агенції «Перший Криворізький»
172
Підготовка до Олімпійських ігор та інтерв’ю із міністром екології.
Про що говорили в етері спільного телемарафону 21 липня 2024 року
Про що говорили в етері спільного телемарафону 21 липня 2024 року

«Детектор медіа» щодня відстежує головні теми, гостей та тенденції в етері спільного марафону «Єдині новини #UAРазом», а також окремо аналізує якість мовлення.

Телеканали:  «Ми — Україна», «1+1», ICTV/СТБ,  «Інтер». 

Блоку  «Рада» у національному етері цієї доби не було.

У нічному блоці команда «Ми — Україна» розповідала про інфляцію. Тему коментував Андріан Пантюхов, економіст Ukrainain Economic outlook. Він сказав, що цей процес був очікуваним для країни, в якій триває повномасштабна війна. Здорожчання пов’язано у тому числі із переходом бізнесу на генератори та браком працівників.

У проєкті «Незламні» показали інтерв'ю з дитячою офтальмологинею-онкологинею «Охматдиту» Лесею Лисицею. Вона розповіла, що наразі триває відновлення лікарні, а пацієнти лікуються в інших медзакладах. 

У ранковому слоті команда «1+1» обговорювала екстремальну спеку та способи порятунку від неї. Запросили лікарку-терапевтку Мар'яну Селюк.

У розмовній студії у блоці ICTV/СТБ говорили із двома сестрами: плавчинями, які представлять Україну на Олімпійських іграх Владиславою та Марією Алексіївими. Вони стали героїнями документального кіно, що розповідає про підготовку олімпійських чемпіонів. 

Військовий оглядач Денис Попович у студії «Інтера» говорив про перекидання сил ворога на Харківщину. Він вважає, що росіяни будуть пробувати просуватись там, де вже закріпилися, а не відкривати нові ділянки фронту. Йдеться про Вовчанськ і Липці. 

Валерія Ткач, заступниця директора департаменту з розвитку електронних послуг у Міністерстві цифрової трансформації, розповіла про бета-тестування послуги бронювання онлайн. Спікерка запевнила, що проблем із тестуванням не було. Очікування відповіді від сервісу складає в середньому 15 хвилин, або ж максимум – годину. Цим сервісом скористались 32 тисячі працівників критично важливих підприємств різних форм власності. 

Про державну програму «Є-оселя» в етері «Інтера» розповідала Олена Шуляк, голова комітету парламенту з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування (партія «Слуга народу»). За її словами, здебільшого пільговою іпотекою користувались військовослужбовці.

У програмі «Моя історія» був олімпійський чемпіон зі спортивної гімнастики Олегом Верняєвим. Він розповідав про підготовку та казав, що спорт не поза політикою, тож російські і білоруські спортсмени не мають права бути на  змаганнях. 


Вночі у програмі Newsмейкер показали записане інтерв'ю із міністром екології Русланом Стрільцем. Говорили у тому числі про сортування сміття, яке в Україні не працює належним чином. Міністр сказав, що багато чого залежить від органів місцевого самоврядування та визнав, що у більшості міст зараз є один сміттєвий бак, в якому збирають все сміття — органічне і неорганічне.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
172
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду