Обличчя телемарафону «FreeДом»: кому найчастіше давали слово в червні 2024 року

Обличчя телемарафону «FreeДом»: кому найчастіше давали слово в червні 2024 року

22 Липня 2024
358

Обличчя телемарафону «FreeДом»: кому найчастіше давали слово в червні 2024 року

Софія Скиба
головна редакторка інформаційної агенції «Перший Криворізький»
358
Кого, як часто та з яких країн кликали в марафон іномовлення.
Обличчя телемарафону «FreeДом»: кому найчастіше давали слово в червні 2024 року
Обличчя телемарафону «FreeДом»: кому найчастіше давали слово в червні 2024 року

З початку липня 2023 року «Детектор медіа» збирає дані про людей в ефірі телемарафону «FreeДом», який транслюється на однойменному каналі іномовлення на супутнику й онлайн (липень, серпень, вересень, жовтень, листопад, грудень 2022 року, січень, лютий, березень, квітень, травень, червень, липень, жовтень, грудень 2023 року, січень, лютий, березень, квітень, травень 2024 року). Цей марафон почався в березні 2022-го та розрахований на російськомовну аудиторію поза Україною, передусім у Росії. Щодня в рубриці «Іномовлення» з’являються підсумки ефіру попереднього дня.

У червні в марафон іномовлення запросили 650 гостей — трохи менше, ніж 714 гостей у травні. Унікальних гостей на початку літа запросили 210.

Жінок на «FreeДом» стало ще менше — 10,1% від загальної кількості гостей. Це одна жінка на дев’ять чоловіків. Загалом за місяць запросили 36 різних спікерок. Це майже вдвічі менше, ніж гостей із Росії.

Найпопулярніші гості «FreeДом» укотре перемішалися. Цього разу на перше місце вийшов Олексій Буряченко (16 ввімкнень), політичний коментатор, якого у травні запрошували 12 разів. Авіаційний коментатор Анатолій Храпчинський теж був в ефірі 16 разів протягом червня, хоча минулого місяця його кликали удвічі рідше. Михайло Подоляк, радник керівника Офісу президента, заходив на розмову 13 разів, хоча в травні бував на «FreeДом» вісім разів.

Найпопулярнішим росіянином у червні був Ігор Яковенко, якого запрошували на розмову шість разів. Це десяте місце в загальному заліку. Величезна зміна відносно часів, коли, приміром, Ольга Курносова щомісяця займала перше місце, маючи близько двадцяти ввімкнень.

На «FreeДом» узагалі помітна тенденція до зменшення кількості та популярності гостей із країни-агресорки. Загалом у червні на ефір покликали 62 росіянина — 9,5% від загальної кількості гостей. У травні їх було 12,7%. У березні — 17,6%. У грудні 2023 року — 21,4%.

Найпопулярніші гості в переліку росіян не змінилися, проте кількість їхніх появ в ефірі значно знизилася. У грудні 2023-го десятий найпопулярніший росіянин був в ефірі п’ять разів. Зараз — це фактично найбільший показник, тож провідну десятку навіть неможливо сформувати.

А от у «Слуг народу» проблем із популярністю немає — це фактично єдина парламентська сила, яку в червні запрошували на «FreeДом», загалом 13 разів.

Лише Ахмет Чийгоз із «Європейської солідарності» відвідав один ефір.

Офіс президента традиційно був лідером за ввімкненнями, один лише Михайло Подоляк відвідав 13 розмов за місяць. Так само як уся «Слуга народу». Найпопулярнішим нардепом від монобільшості був Олександр Мережко, який профільно коментував міжнародну політику.

У червні 80% гостей марафону були українцями. 9,5% — росіянами. Тобто всі інші країни представляли 10,5% гостей. Найчастіше — Німеччину, Ізраїль, Білорусь. Але від кожної було не більше десяти ввімкнень за місяць.

43% розмов цього місяця стосувалися міжнародної політики. У 26% випадків обговорювали воєнні дії. 16,6% часу говорили про суспільство й тут росіяни досі коментують найчастіше — у 47% відео.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
358
Читайте також
10.06.2024 09:00
Мар'яна Олійник
Софія Скиба
Денис Шабанін
Костянтин Задирака
983
22.05.2024 09:00
Мар'яна Олійник
Олексій Півторак
Софія Скиба
Денис Шабанін
960
18.05.2024 11:00
Олексій Півторак
Софія Скиба
Арсеній Субаріон
Денис Шабанін
1 122
23.04.2024 11:00
Мар'яна Олійник
Олексій Півторак
Софія Скиба
Денис Шабанін
1 778
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду