Про що говорили в етері спільного телемарафону 15 липня 2024 року

Про що говорили в етері спільного телемарафону 15 липня 2024 року

17 Липня 2024
95

Про що говорили в етері спільного телемарафону 15 липня 2024 року

Софія Скиба
головна редакторка інформаційної агенції «Перший Криворізький»
95
Депутати від «Слуги народу» та День української державності.
Про що говорили в етері спільного телемарафону 15 липня 2024 року
Про що говорили в етері спільного телемарафону 15 липня 2024 року

«Детектор медіа» щодня відстежує головні теми, гостей та тенденції в етері спільного марафону «Єдині новини #UAРазом», а також окремо аналізує якість мовлення.

Телеканали: «Інтер», «Рада», «1+1», ICTV/СТБ.

Блоку «Ми — Україна» у національному етері цієї доби не було.

Про саміт НАТО у блоці «Інтера» говорили з політичними оглядачами Володимиром Фесенком й Олександром Левченком та народним депутатом Романом Грищуком («Слуга народу»). Останній коментувань відсутність запрошення України до Альянсу та альтернативи членству. Також ішлось про важливість саміту для передвиборчої кампанії Джозефа Байдена.

Дмитро Соломчук, народний депутат від «Слуги народу», говорив про вплив стану енергетичної системи на вартість продуктів. Він сказав, що наразі бізнес підлаштовується під ситуацію з енергетикою та готується до осені й зими. Тож важливо скасувати ПДВ та ввізні мита для генераторів. Крім того, депутат прогнозує здорожчання тих продуктів, збереження та виготовлення яких потребуватиме значного електропостачання.

День української державності у студії «Ради» обговорили з нардепом Сергієм Євтушком («Батьківщина»). Він розповідав про роботу Верховної Ради, яка стосується української державності. Також з ним говорили про продовження термінів оновлення даних для військовозобов’язаних: на думку гостя, частина людей через черги не змогла потрапити до територіальних центрів комплектування.

Також про українську державність говорили з очільником Українського інституту національної пам’яті Антоном Дробовичем. На його думку, триває остання битва за українську державність. Також гість розмірковував про українську ідентичність та шлях країни до політичної незалежності.

Крім того, команда телеканалу «Рада» організувала виїзну гостьову студію в середмісті Києва. До неї доучились військовий оглядач Олександр Мусієнко, представниця Міністерства культури Лана Дорошенко, заступник голови Верховної Ради Олександр Корнієнко («Слуга народу») та народна депутатка Олена Шуляк («Слуга народу»).

В етері марафону показали пресконференцію президента України Володимира Зеленського до Дня державності.


У блоці телеканалів ICTV та  СТБ про пресконференцію президента та результати саміту НАТО говорили з нардепом Єгором Чернєвим («Слуга народу»). Депутат сказав, що обіцяні системи Patriot надійдуть до України найближчими місяцями. А до кінця року також надійдуть додаткові системи протиповітряної оборони.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
95
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду