Про що говорили в етері спільного телемарафону 8 липня 2024 року

Про що говорили в етері спільного телемарафону 8 липня 2024 року

11 Липня 2024
323

Про що говорили в етері спільного телемарафону 8 липня 2024 року

Софія Скиба
головна редакторка інформаційної агенції «Перший Криворізький»
323
Удар по «Охматдиту» та Саміт НАТО.
Про що говорили в етері спільного телемарафону 8 липня 2024 року
Про що говорили в етері спільного телемарафону 8 липня 2024 року

«Детектор медіа» щодня відстежує головні теми, гостей та тенденції в етері спільного марафону «Єдині новини #UAРазом», а також окремо аналізує якість мовлення.

Телеканали: «Інтер», «Рада», «1+1», ICTV/СТБ.

Блоку «Ми — Україна» у національному етері цієї доби не було.

У блоці «Інтера» про стан українських біженців у Польщі говорили з політичним оглядачем Ігорем Рейтеровичем. Він сказав, що наразі понад 5 мільйонів українців перебувають у країнах Європи. Та додав, що німецька влада стимулює приїзд українців, оскільки наші біженці висококваліфіковані, готові вчити мову й інтегруватись у суспільство.

Про міжнародне турне угорського прем’єра Віктора Орбана у студії «Ради» розповідав політичний коментатор Олексій Буряченко. Гість сказав, що Орбан хоче посилити свій вплив у Європейському союзі та світі. І наступну половину року використає для того, аби надавати послуги Росії й Китаю. При цьому  європейські лідери не визнають орбанівського мандату на проведення мирних перемовин.

Здорожчання продуктів обговорили з народним депутатом Дмитром Соломчуком («Слуга народу»). Він сказав, що окупанти постійно знищують українські врожаї. Та розповів про фонд «Жнива перемоги», який допомагає аграріям. Зазначимо, що Соломчук очолює наглядову раду фонду.

Про оновлення даних військовозобов’язаними говорили з нардепом Арсенієм Пушкаренком («Слуга народу»). Ішлось про ініціативу розширити список тих, хто має право на відстрочку. Пушкаренко також сказав, що наразі можуть мобілізувати людей молодше 25 років під час оновлення даних, тому важливо захисти їхні права й зробити так, аби вони все ж не підпадали під мобілізацію.

Наслідки ракетного удару по дитячій лікарні «Охматдит» з місця події коментував міністр внутрішніх справ Ігор Клименко. Він розповів про роботу рятувальників та пошук людей під завалами.

У блоці «1+1» про вашингтонський саміт НАТО говорили з народним депутатом Олександром Мережком («Слуга народу»). Він сказав, що повноправне членство в Альянсі — єдина гарантія української безпеки. Тому важливо, аби під час саміту однозначно заявили про повноправне членство України у майбутньому.

Також про удар по українських лікарнях говорили з керівником Офісу президента Андрієм Єрмаком. Він сказав, що росіяни намагаються залякати українців та схилити їх до мирних перемовин на умовах агресора.


Про допомогу постраждалому «Охматдиту» у студії телеканалів ICTV та СТБ розповідала членкиня правління «Фонду Віктора Пінчука» Світлана Гриценко.  Нагадаємо, що Віктор Пінчук — власник медіагрупи StarLight Media, до складу якої входять телеканали ICTV та СТБ.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
323
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду