Про що говорили в етері спільного телемарафону 7 липня 2024 року

Про що говорили в етері спільного телемарафону 7 липня 2024 року

8 Липня 2024
63

Про що говорили в етері спільного телемарафону 7 липня 2024 року

Софія Скиба
головна редакторка інформаційної агенції «Перший Криворізький»
63
Вибори у США та допомога десантникам від StarLight Media.
Про що говорили в етері спільного телемарафону 7 липня 2024 року
Про що говорили в етері спільного телемарафону 7 липня 2024 року

«Детектор медіа» щодня відстежує головні теми, гостей та тенденції в етері спільного марафону «Єдині новини #UAРазом», а також окремо аналізує якість мовлення.

Телеканали: «Ми — Україна», ICTV/СТБ, «Інтер». 

Блоків «1+1» та «Ради» у національному етері цієї доби не було.

У блоці «Ми — Україна» про візит угорського прем’єра Віктора Орбана до Росії та його значення говорив український історик Олександр Алфьоров. Він розповів, що Росія неодноразово намагалась знищити Україну та її державність. Крім того, Путіну важливо підважити міжнародне право, розповідаючи, що України як держави не існує.

Про американські президентські вибори та результати дебатів говорили з професором Нью-Йоркського університету Ігорем Айзенбергом. Він сказав, що люди не спираються на дебати, обираючи, за кого голосувати. Та додав, що наразі шанси кандидатів на перемогу рівні.

Також у нічному блоці повторили підсумковий випуск новин попередньої доби та показали сатиричну програму «Режим дна» й інтерв’ю Олени Чабак з українськими військовими.

З 7 до 10 ранку в етері марафону показували програму «Марафон. Ранок». Новинні випуски у цей час готували журналісти телеканалів ICTV та СТБ.

Про кондиціонери у потягах розповідав керівник пасажирського напрямку «Укрзалізниці» Олександр Перцовський. Він сказав, що нові та модернізовані вагони мають кондиціювання. Проте оновлення потребує ще тисяча вагонів. Крім того, він розповів, що за червень 2024 року на 23% зросла кількість пасажирів.

Проєкт «Друзі ДШВ» обговорили з українською артисткою Марією Бурмакою та військовослужбовцем Станіславом Красновим. Бурмака закликала людей робити регулярні, щомісячні донати через платформу. 

У блоці «Інтера» про співпрацю з Міжнародним валютним фондом говорили з народним депутатом Данилом Гетманцевим («Слуга народу»). Він казав, що співпраця з МВФ важлива, оскільки інші країни орієнтуються на неї для визначення надійності України. Також гість розповів, які саме вимоги має виконати Україна до вересня 2024 року: зокрема перезавантажити Бюро економічної безпеки та комерціалізувати державні банки.

Підсумковий випуск новин цього тижня готувала команда телеканалу «1+1».

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
63
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду