Про що говорили в етері спільного телемарафону 5 липня 2024 року

Про що говорили в етері спільного телемарафону 5 липня 2024 року

6 Липня 2024
224

Про що говорили в етері спільного телемарафону 5 липня 2024 року

Софія Скиба
головна редакторка інформаційної агенції «Перший Криворізький»
224
Візит Орбана до Москви та вибори у США.
Про що говорили в етері спільного телемарафону 5 липня 2024 року
Про що говорили в етері спільного телемарафону 5 липня 2024 року

«Детектор медіа» щодня відстежує головні теми, гостей та тенденції в етері спільного марафону «Єдині новини #UAРазом», а також окремо аналізує якість мовлення.

Телеканали: «Інтер», ICTV/СТБ, «Ми — Україна», «1+1».

Блоку «Ради» та у національному етері цієї доби не було.

У нічному блоці марафону працювала команда телеканалу «Інтер». Вже традиційно в етері показали випуск програми телеканалу НТН «Вечір. Підсумки». З політичним оглядачем Сергієм Биковим говорили про участь російських спортсменів в Олімпійських іграх 2024 року. За його словами, російські спортсмени —  пропагандисти, оскільки беруть участь у пропагандистських заходах та підтримують війну Росії проти України.

Адвокатка Дар’я Тарасенко розповідала про роботу застосунку «Резерв+» та дії,  до яких варто вдатись, якщо додаток не працюватиме під час перевірки документів військовозобов'язаних. Вона сказала, що бажано мати при собі не лише мобільний телефон, а й роздрукований документ. При цьому, працівники ТЦК не мають права вимагати саме паперовий примірник документа.

Про проєкт «Зброярі» у студії телеканалів ICTV та СТБ говорили із міністром з питань стратегічних галузей промисловості Олександром Камишіним. Він  розповів, як проходить залучення партнерів до фінансування українського оборонно-промислового комплексу.

Проєкт «Друзі ДШВ» обговорили з військовослужбовцем та ведучим телеканалу СТБ Орестом Дрималовським та співачкою Jerry Heil. Нагадаємо, що проєкт створено для того, аби залучати донати на підтримку українських десантників. Медіагрупу StarLight Media, до складу яких входять телеканали ICTV та СТБ, вказано у розділі партнери.

Заступник міністра у справах ветеранів Максим Кушнір у студії «Ми — Україна» розповідав про цифровізацію ветеранських послуг. Він сказав, що місяць тому було розроблено електронне посвідчення ветерана.

У блоці «1+1» з радником керівника Офісу президента Михайлом Подоляком говорили про візит прем’єр-міністра Угорщини Віктора Орбана до Москви. Він сказав, що в Офісі президента не знали про те, що після України Орбан поїде до Росії. Також Подоляк сказав, що Орбан фактично показав відсутність європейської єдності.


До дискусійної студії цього дня долучились політичні оглядачі Тарас Загородній та Олександр Хара, а також президент Freedom House у 1994-2004 роках Адріан Каратницький. Говорили про президентські вибори у США та наслідки дебатів між Джо Байденом та Дональдом Трампом. Каратницький сказав, що єдиний кандидат, який може балотуватись від демократів, замість Байдена, — це Мішель Обама.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
224
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду