Про що говорили в етері спільного телемарафону 25 червня 2024 року

Про що говорили в етері спільного телемарафону 25 червня 2024 року

27 Червня 2024
82

Про що говорили в етері спільного телемарафону 25 червня 2024 року

Софія Скиба
головна редакторка інформаційної агенції «Перший Криворізький»
82
Вступ України до ЄС та оновлення даних у ТЦК.
Про що говорили в етері спільного телемарафону 25 червня 2024 року
Про що говорили в етері спільного телемарафону 25 червня 2024 року

«Детектор медіа» щодня відстежує головні теми, гостей та тенденції в етері спільного марафону «Єдині новини #UAРазом», а також окремо аналізує якість мовлення.

Телеканали: ICTV/СТБ, «Інтер», «Рада», «Ми — Україна».

Блоку «1+1» у національному етері цієї доби не було.

У нічному блоці працювала команда телеканалів ICTV та СТБ. Протягом шести годин в етері показували повтори, зокрема підсумкового випуску новин попередньої доби.

Про старт переговорів між Україною та Європейським Союзом говорили з народною депутаткою Оленою Хоменко («Слуга народу»). Вона розповіла, що Європарламент та парламенти усіх країн-членів мають одноголосно підтримати вступ України.

Цю ж тему обговорили з політичним оглядачем Максим Джигуном. Він сказав, що Україна рухається дуже швидко на шляху до Європейського Союзу. Оскільки вдалось швидко виконати усі вимоги, то представники ЄС вирішили, що час затверджувати переговорну рамку.

Із політичним коментатором Олексієм Буряченком говорили про санкції проти Росії. Йшлось про те, що всі обмеження для Росії навряд вдасться контролювати, оскільки російська влада починає готуватись до запровадження нових санкцій ще на етапі їхнього обговорення. Буряченко розповів, що європейські країни із задоволенням купували російський скраплений газ через сторонні компанії, оскільки він дешевше американського.

Із народним депутатом Тарасом Батенком («За майбутнє») говорили про вступ України до ЄС та вибори генерального секретаря Ради Європи. Він сказав, що у першому турі найбільше голосів набрав колишній президент Швейцарії Ален Берсе. Надалі планується другий тур, у якому голоси можуть перерозподілитись. Нардеп додав, що кожен із трьох кандидатів підтримує Україну та засуджує російську агресію.

Також про вступ України до Європейського Союзу та початок переговорів говорили з народними депутатками Євгенією Кравчук та Марією Мезенцевою, вони обидві представляють фракцію «Слуга народу».

Про оновлення даних у територіальних центрах комплектування говорили з речником міністерства оборони Дмитром Лазуткіним. Ішлось про кінцевий термін оновлення даних. За словами Лазуткіна, наразі міністерство не бачить потреби продовжувати термін, оскільки існує можливість оновити дані за допомогою застосунку «Резерв+». Але деякі депутати виступають за продовження термінів.

Під час блоку «Ми — Україна» показали спільну пресконференцію за результатами першої міжурядової конференції щодо вступу України до Європейського Союзу.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
82
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду